Select Page

Kuglačima Posušja još jedna prvenstvena pobjeda

Kuglačima Posušja još jedna prvenstvena pobjeda

Kuglači Posušja ove nedjelje (17. listopada) odigrali su 6. kolo kulačke premjer lige Bosne i Hercegovine i protivnika ekipu Sloboda iz Tuzle uvjerljivo pobjedili rezultatom 8:0.

Kuglač Posušja Mario Prljević je kazao da je utakmica bila neizvjesna pogotovo u drugom paru gdje su Mario Prljević i Dragan Mišetić stalno bilu u egalu s protivničkim parom. „Ipak, smogli smo snage i bili bolji od para iz Tuzle. Braća Petric su prvi par pobjedila, a na nama ostalima je bilo samo taj rezultat zadržavati do kraja“, kazao je Prljević za naš radio. Da je igra drugog para bila ključna, složio se i Nermin Kasumović kapetan kuglačkog kluba Sloboda iz Tuzle. „Mi smo upravo u tom drugom paru htjeli slomiti utakmicu, jer smo znali da u prvom paru s braćom Petric teško možemo konkurirati. Da smo uspjeli izvući pobjedu u drugom paru, možda bi bolji otpor pružili u trećem paru. No, ovako ostaje uvjerljiva pobjeda Posušja, na čemu im i čestitamo“, kazao je Kasumović za naš radio.  Dodao je da je teren u Posušju jako težak svim ekipama, budući da je to u pravom smislu domaći teren braći Petric koji su trenutno među najboljim kuglačima Bosne i Hercegovine.

U pojedinačnim rezultatima Posušja, ovoga puta najbolji je bio kuglač Posušja Bono Šarac s 628 srušenih čunjeva. Ivan Petric oborio je 616 čunjeva, Pere Petric je oborio 618 čunjeva, Mario Prljević 612 čunjeva, Dragan Mišetić 555 čunjeva, dok je Bernard Malenica oborio 572 čunja.

Iko i Pere Petric na Svjetskom kuglačkom prvenstvu u Poljskoj

Kuglačkoj premjer ligi Bosne i Hercegovine sada slijedi pauza od 14 dana zbog reprezentativnih obaveza. Naime, kuglačka reprezentacija Bosne i Hercegovine ovaj vikend sudjeluje na Svjetskom kuglačkom prvenstvu u Poljskoj, a dvoje reprezentativaca Bosne i Hercegovine Iko i Pere Petric su iz Posušja. Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u skupini s Estonijom, Njemačkom i Austrijom. „S Estonijom nećemo imati problema i tu računamo na pobjedu. Također, u utakmici s Njemačkom realno pobjedu ne možemo tražiti. Najbitnija nam je utakmica protiv Austrije. Ako Austriju u subotu pobijedimo, onda prolazimo dalje skupinu. U svakom slučaju, i mi i Austrijanci smo u dobroj formi. Dat ćemo sve od sebe da ih pobjedimo. Od eventualnih drugih protivnika ne znamo tko to može biti, jer ne možemo znati tko će izaći iz skupine i ne znamo kako će se dalje skupine križati“, kazao je za naš radio Iko Petric. O očekivanjima je teško govoriti, jer ovaj put bosanskohercegovačka kuglačka reprezentacija nije imala klasične pripreme za prvenstvo. „Vidim da su druge reprezentacije imale pripreme, posebno nakon Lige prvaka prije desetak dana u Otočcu u Hrvatskoj. Mi smo nastavili dalje s našom premjer ligom i tu nas je taj kalendar natjecanja malo poremetio, pa se zapravo ovaj put unutar reprezentacije nismo ni jednom sastali zajedno na pripremama. Svi ćemo trenirati u svojim dvoranama i vidjet ćemo“, kazao je Iko Petric za naš radio. Reprezentacija Bosne i Hercegovine voga četvrtka putuje u Poljsku.

Nakon reprezentativne pauze, kuglačka premjer liga se nastavlja. Idući protivnik Posušju je ekipa Minerala iz Teslića. Utakmica se igra u sklopu 7. kola kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading