Select Page

Zlomislić: Teško je braniti Petkovićeve penale

Zlomislić: Teško je braniti Petkovićeve penale
Još se uvijek nisu slegnuli, ni stišali dojmovi  u Hrvatskojod posljednjeg derbija na Rujevici na kojoj su Rijeka i Dinamo odigrali još jednu fantastičnu prvenstvenu utakmicu koja je drugi put ove sezone završila rezultatom 3:3.

Rijeka je na odmor otišla s velikom, nevjerojatnom prednosti od 3:0. Dinamo je bio razbijen kao prije gotovo dva mjeseca u Tiraspolu, a onda su Plavi pokazali karakter i kvalitetu, vratili se u utakmicu te na kraju bili i bliže pobjedi.

Dinamo se u igru vratio pogocima iz dva penala koja je majstorski izveo Bruno Petković. Kratki zalet, blagi “zastoj”, čekanje do posljednjeg trenutka i plasiranje lopte u suprotnu golmanovu stranu koji je zapravo ostao na mjestu. Ta dva penala bila su čista kopija prvog od također dva penala koja je Petković realizirao krajem rujna u Genku.

Teško je braniti takve udarce, gotovo nemoguće. Bruno čeka vratara do posljednjeg trenutka, čekao me da se pomaknem i kad je vidio na koju sam stranu krenuo, samo je pogurnuo loptu na suprotnu stranu. Najgore je upravo to čekanje izvođača da negdje krenem. Jer, želiš obraniti jedanaesterac, tada jednostavno moraš krenuti ranije u jednu stranu. A Bruno ima čelične živce u oba me je navrata sačekao i bilo je nemoguće to obraniti, rekao je za Sportske novosti vratar Rijeke Martin Zlomislić.

Oba penala završila su u njegovoj lijevoj strani….

Da sam krenuo u tu stranu, on bi je poslao u suprotnu. Poanta je u tome što Petković ne odabire unaprijed stranu u koju će pucati, poput većine izvođača kaznenih udaraca, nego čeka reakciju vratara, a onda šalje loptu u rugu stranu, ističe Zlomislić, inače bivšie vratar Širokog Brijega.

Što mu je prolazilo kroz glavu pred drugi penal?

Odlučio sam ga pričekati do zadnje sekunde! Pa da vidimo… Možda je malo i zastao, kad je vidio da dugo stojim na mjestu. Na kraju je ipak bio strpljiv, vidio je moju reakciju i korak udesno. Nezgodan je izvođač, teško je braniti takve udarce., Gledao sam i kako je izvodio kaznene udarce protiv Genka, tad je promijenio stranu kod drugog 11-erca, pa iako ga je vratar “pročitao”, udarac je bio savršen. Premiran je, zaključio je Zlomislić razgovor za SN.

www.jabuka.tv/Foto: Nel Pavletić/Pixsell

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading