Select Page

Direktor Granične policije BiH: Godinama se borim s politikom u Sarajevu

Direktor Granične policije BiH: Godinama se borim s politikom u Sarajevu

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić nada se da će konačno biti usvojen novi pravilnik, kojim je predviđeno zapošljavanje 1.300 policijskih službenika, što bi olakšalo Graničnoj policiji zaštitu granice, posebno kada su u pitanju ilegalne migracije.

– Prije svega je ključno jačati kapacitete Granične policije BiH, a kada bismo imali dovoljno policijskih službenika i materijalno-tehničkih sredstava, efikasnije bismo zaštitili granicu, rekao je Galić za Večernji list. 

On ističe da je ponosan što ova agencija, usprkos nedovoljnom broju policijskih službenika i materijalno-tehničkih resursa, od 2014. godine na ovamo u gotovo svim područjima ostvaruje bolje rezultate rada.

– Povećan je broj otkrivenih kaznenih djela, prekograničnog kriminala, krivotvorenih dokumenata, evidenitrane su veće zapljene droga, povećan je broj podnesenih krim-obavještajnih izvještaja, naveo je direktor Granične policije.

Galić ističe da se godinama bori sa politikom u Sarajevu i da je samo direktor odgovoran kada nastane neki problem u Graničnoj policiji, kao što je slučaj sa nedavnim uhićenjem dvojice pripadnika ove agencije.

– Granična policija najoštrije osuđuje svaki oblik koruptivnog ponašanja, pogotovo u vlastitim redovima, čiji pripadnici bi trebali biti oni koji se bore protiv korupcije, a ne oni koji sudjeluju u njoj, poručio je Galić.

On je naveo da je u internim postupcima izrečena disciplinska sankcija prestanka radnog odnosa za 11 službenika Granične policije, koji su procesuirani za počinjenje kaznenih djela zloupotreba službenog položaja, primanje dara i drugih oblika koristi, neprijavljivanje kaznenog djela ili počinitelje i pronevjere u službi, prenijela je Srna.  

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading