Select Page

LD Jarebinjak Rakitno uz tradicionalnu Lovačku večer obilježilo 20. obljetnicu osnutka

LD Jarebinjak Rakitno uz tradicionalnu Lovačku večer obilježilo 20. obljetnicu osnutka

U subotu, 25.siječnja 2020. u SS Viktorija u Posušju održana je Lovačka večer u organizaciji LD Jarebinjak Rakitno. Ovim je okupljanjem ujedno obilježena 20. obljetnica utemeljenja Društva, dok su druženje uz lovačku večeru organizirali po 14. put.

Pozivu domaćina odazvalo se oko 450 lovaca, prijatelja i uzvanika s područja BiH i RH, prije svega, susjedne Dalmacije, koji su uživali u dobrom društvu, opuštenoj atmosferi i zabavi.

Društvo domaćin član je Lovačkoga saveza Herceg Bosne, koji tijesno surađuje sa srodnim udruženjima i organizacijama, među kojima se u prvom redu ističe Kinološki savez Herceg Bosne, čiji se predstavnici redovito odazovu pozivima lovačkih udruženja.

Tijekom večeri nazočnima su se obratili predsjednik Lovačkog saveza Herceg Bosne Slavko Marin i tajnik Kinološkog saveza HB Mirko Čolak, dok je u ime domaćina okupljene pozdravio predsjednik LD Jarebinjak Rakitno Zvonko Sabljo.

Za ukusnu večeru pobrinulo se osoblje SS Viktorija, dobru zabavu priuštio je etno sastav Sinovi Hercegovine, a organizator je tijekom večeri uručio 115 nagrada na tomboli među kojima je bilo 12 pušaka.

LD Jarebinjak Rakitno osnovano je 2000.godine, iako lovci s ovog područja imaju znatno dulju lovačku tradiciju djelujući do tada u sklopu LD Radovanj Posušje. LD Jarebinjak broji 65 članova. Lovna sezona još traje, u društvu ističu lov na divlju svinju i štetočine do kraja veljače. Oblast lovstva uređena je Zakonom o lovstvu, a ono predstavlja javnu djelatnost i obuhvaća mjere zaštite i uzgoja divljači, uređenje lovišta, lovljenje divljači i racionalnu uporabu divljači i lovišta, koji doprinosi očuvanju biološke raznolikosti ekoloških sustava i ekološke ravnoteže prirodnih staništa divljači.

Lovstvo, osim užitka koji predstavlja za njegove poklonike, nosi sa sobom veliku odgovornost te brojne zadaće i obveze.  Svim lovcima, pa tako i članovima društva domaćina želimo dobru kob uz iskrene čestitke na 20.obljetnici.

radioposusje.ba

Foto Video Penava  

OGLASI

Loading