Select Page

REVIJA NARODNIH NOŠNJI: Glasajmo za našu posušanku Antoniju Bašić

REVIJA NARODNIH NOŠNJI: Glasajmo za našu posušanku Antoniju Bašić

Već četvrtu godinu za redom Udruga „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika organiziraju reviju narodnih nošnji i izbor za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

U reviji i natjecanju sudjeluje 27 djevojaka iz 21 zemlje. Cilj ovog programa je susret i povezivanja Hrvata iz cijelog svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, te pružanje potpore Hrvatima u BiH posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Ovogodišnji izbor je poseban, kako za članove HKUD „Fra Petar Bakula“, sve Posušane te cijelu Hercegovinu, zbog činjenice da na njemu ove godine sudjeluje članica HKUD-a Fra Petar Bakula i naša sugrađanka-Antonija Bašić. Ona je ujedno i jedina predstavnica Hercegovine na izboru za najljepšu Hrvaticu izvan RH.

Kako je ovo događaj koji je medijski izuzetno atraktivan i popraćen, on je i idealna prilika za promociju ženske tradicijske nošnje Posuškoga kraja.

Našoj Antoniji želimo puno uspjeha na nadolazećem izboru, te se nadamo da će ona svoju narodnu nošnju, stare Hercegovačke običaje s ponosom predstaviti svim curama Hrvaticama iz drugih dijelova svijeta.

Vas pozivamo da podržite našu Antoniju Bašić glasanjem preko facebook aplikacije na linku koji se nalazi ispod.

OVDJE MOŽETE DATI SVOJ GLAS

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading