Select Page

LIGA HERCEGOVINE: Posuški prvak Gradac natjecanje započinje protiv Stoca

LIGA HERCEGOVINE: Posuški prvak Gradac natjecanje započinje protiv Stoca

Danas je u Mostaru održan ždrijeb za završnicu Lige Hercegovine.

Od 19. do 23. kolovoza Posušje će ugostiti najbolje hercegovačke momčadi na najpopularnijem sportskom natjecanju u cijeloj Hercegovini. Tjedan prije samog natjecanja, kako je bio običaj i ranijih godina, utvrdio se raspored završnog turnira lige hercegovačkih prvaka.

Domaćin Lige Hercegovine ove godine je Posušje, koje spremno očekuje ovaj veliki događaj. Gradac će će braniti čast domaćina, a samo općinsko natjecanje u Posušju bilo je na visokoj razini.

Ždrijeb je ekipi Graca u četvrtfinalu dodijelio ekipu Stoca koja je obranila prošlogodišnji naslov, te će tako preko njih pokušati ponoviti prvo mjesto iz Širokog Brijega prije dvije godine.

Predstavnici općina i gradova na izvlačenju u Mostaru

U slučaju prolaza Gradac će igrati protiv pobjednika predstavnika Mostara ili Čapljine.

Također, na sastanku Upravnog odbora Sportske udruge Liga Hercegovine odlučeno je kako će domaćinstvo u 2020. godini dobiti Čapljina.

Ove sezone neće nastupiti predstavnik Livna. Sportske djelatnike i lokalnu vlast u toj općini ovo natjecanje ne zanima. U više se navrata pokušalo pronaći partnera koji će organizirati lokalno natjecanje u Livnu, ali nije išlo. Prošle sezone Livno je čak i imalo predstavnika bez odigranog lokalnog turnira, no to se dalje nije moglo dopustiti.

Gradac na domaćem terenu želi doći do drugog naslova prvaka Hercegovine

Odustajanje Livna donekle je zakompliciralo uobičajeni ždrijeb parova Lige Hercegovine. Ove godine tako će nastupiti devet pobjednika hercegovačkih gradova i općina. Ždrijeb je izvršen po koeficijentima uspješnosti prethodnih sezona. Prvog dana natjecanja dva će sastava s najslabijim koeficijentom uspješnosti igrati susret pretkola. Nakon toga se po kup sustavu igraju četvrtfinalni susreti.

RASPORED NATJECANJA:

Ponedjeljak, 19.08.
20h Revijalna utakmica
21h Grude – Tomislavgrad

Utorak, 20.08.
20h Mostar – Čapljina A
21h Posušje – Stolac B

Srijeda, 21.08.
20h Široki Brijeg – Ljubuški C
21h Čitluk – Grude/Tomislavgrad D

Četvrtak, 22.08.
20h A-B
21h C-D

Petak, 23.08.
Utakmica za treće mjesto
Finale

Posušje.net/Vecernji.ba

OGLASI

Loading