Select Page

Limači HŠK Posušje na prestižnom turniru u Zagrebu

Limači HŠK Posušje na prestižnom turniru u Zagrebu

Momčadi limača HŠK Posušje nastupile su 26. i 27. svibnja 2018. godine na prestižnom Međunarodnom nogometnom turniru limača NK Trnje Zagreb – Memorijal Ivica Petroci, koji se održao po sedamnaesti put, i to kao jedini predstavnici Bosne i Hercegovine.

Webp.net-resizeimage

Na najvećem turniru za kategoriju limača u regiji sudjelovalo je 1163 dječaka i djevojčica rođenih 2007./2008. godine, odnosno 64 momčadi iz 8 država (Italija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Austrija, Hrvatska, Crna Gora, Kosovo, Slovenija). Uz pratnju preko 2000 roditelja i trenera, mali nogometaši odigrali su 128 utakmica na turniru.
Roditelji i polaznici škole nogometa Hrvatskog športskog Kluba Posušje ne kriju zadovoljstvo i oduševljenje organizacijom i kvalitetom ovogodišnjeg turnira NK Trnje.

Webp.net-resizeimage (2)

Rezultati su, s obzirom na jačinu protivnika, iznad očekivanja, s tim da su nešto bolji rezultat polučili limači 2008. godišta. Obje posuške momčadi pokazale su se kao odlični konkurenti jakim ekipama, 2008. godište odmjerilo je snage s NK Hrvatski dragovoljac te NK Ponikve I drugim ekipama, dok su limači 2007. godišta bili na ravnopravnoj razini s vrlo jakim momčadima poput FK Vardar Skopje i NK Kustošija. Štoviše, limači HŠK Posušje ponijeli su epitet najorganiziranije momčadi na turniru.

Webp.net-resizeimage (1)

Između utakmica, uz srčanu i fair play igru limača vođenih trenerom Ljubom Crnogorcem, gromoglasnim bodrenjem roditelja i uz maksimalnu podršku brojnih Hercegovaca u Zagrebu, nije nedostajalo socijalizacije, tolerancije i zabave. Boravak u Zagrebu iskoristili su i za edukativni posjet hrvatskom klubu GNK Dinamo Zagreb. Vidno uzbuđeni, imali su priliku naučiti ponešto o povijesti kluba i stadiona, zaviriti u maksimirske odaje i tribine, razgledati stadion, trofejne sobe, malu kapelicu Sv. Josipa, jednu od rijetkih na svijetu koja se nalazi na stadionu, sobu za press konferenciju te „navijački tunel“.

Webp.net-resizeimage (4)

„U svakom slučaju, u potrazi za ravnotežom između rada, edukacije i opuštanja, između discipline i užitka, ovdje smo imali priliku kreirati nešto bez obzira na rezultat i iskoristili smo to” – rekli su roditelji.

Posušje.net

OGLASI

Loading