Select Page

Lud, luđi, najluđi, Vlada Federacije BiH

Lud, luđi, najluđi, Vlada Federacije BiH

Federalna vlada SDP-SDA na današnjoj sjednici u Mostaru stavila je van snage rješenja kojima su sekretar Federalnog ministarstva trgovine Dijana Bukovac i šef Odsjeka za poljoprivrednu politiku u Federalnom ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hanefija Topuz bili ovlašteni za potpisivanje akata i donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti ova dva federalna ministarstva.

Drugim riječima, ministrima NSRzB-a Miloradu Bahilju, te Jerki Ivankoviću Lijanoviću odlukom Vlade omogućeno je da rade u punom kapacitetu, uprkos činjenici da su pod strogim restrikcijama Suda BiH budući da su osumnjičeni za organizirani kriminal.

Po javnim poduzećima ljude s listi

Tako će, prema odluci Vlada Nermina Nikšića, Lijanović moći da obavlja posao ministra, iako zbog sudskih zabrana on to može samo raditi u Sarajevu, budući da ne može napustiti ovaj grad dok je istraga u toku. Slično je i sa Bahiljem, koji ne smije napuštati Mostar. Inače, njima su oduzete i putovnice (www.avaz.ba).

Kako stoji u priopćenju sa 137.sjednice, Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela više odluka i rješenja iz oblasti kadrovske politike. Prijevod s „platformaškog jezika“ je da će uzorno, podaničko ponašanje Ante Krajine i ostalih, mentori iz Sarajeva nagraditi tako da će po javnim poduzećima smještati kadrove sa njihovih izbornih listi koje su propale na izborima.

poskok.info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading