Select Page

Lud, luđi, najluđi, Vlada Federacije BiH

Lud, luđi, najluđi, Vlada Federacije BiH

Federalna vlada SDP-SDA na današnjoj sjednici u Mostaru stavila je van snage rješenja kojima su sekretar Federalnog ministarstva trgovine Dijana Bukovac i šef Odsjeka za poljoprivrednu politiku u Federalnom ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hanefija Topuz bili ovlašteni za potpisivanje akata i donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti ova dva federalna ministarstva.

Drugim riječima, ministrima NSRzB-a Miloradu Bahilju, te Jerki Ivankoviću Lijanoviću odlukom Vlade omogućeno je da rade u punom kapacitetu, uprkos činjenici da su pod strogim restrikcijama Suda BiH budući da su osumnjičeni za organizirani kriminal.

Po javnim poduzećima ljude s listi

Tako će, prema odluci Vlada Nermina Nikšića, Lijanović moći da obavlja posao ministra, iako zbog sudskih zabrana on to može samo raditi u Sarajevu, budući da ne može napustiti ovaj grad dok je istraga u toku. Slično je i sa Bahiljem, koji ne smije napuštati Mostar. Inače, njima su oduzete i putovnice (www.avaz.ba).

Kako stoji u priopćenju sa 137.sjednice, Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela više odluka i rješenja iz oblasti kadrovske politike. Prijevod s „platformaškog jezika“ je da će uzorno, podaničko ponašanje Ante Krajine i ostalih, mentori iz Sarajeva nagraditi tako da će po javnim poduzećima smještati kadrove sa njihovih izbornih listi koje su propale na izborima.

poskok.info

OGLASI

Loading