Select Page

Lud, luđi, najluđi, Vlada Federacije BiH

Lud, luđi, najluđi, Vlada Federacije BiH

Federalna vlada SDP-SDA na današnjoj sjednici u Mostaru stavila je van snage rješenja kojima su sekretar Federalnog ministarstva trgovine Dijana Bukovac i šef Odsjeka za poljoprivrednu politiku u Federalnom ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hanefija Topuz bili ovlašteni za potpisivanje akata i donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti ova dva federalna ministarstva.

Drugim riječima, ministrima NSRzB-a Miloradu Bahilju, te Jerki Ivankoviću Lijanoviću odlukom Vlade omogućeno je da rade u punom kapacitetu, uprkos činjenici da su pod strogim restrikcijama Suda BiH budući da su osumnjičeni za organizirani kriminal.

Po javnim poduzećima ljude s listi

Tako će, prema odluci Vlada Nermina Nikšića, Lijanović moći da obavlja posao ministra, iako zbog sudskih zabrana on to može samo raditi u Sarajevu, budući da ne može napustiti ovaj grad dok je istraga u toku. Slično je i sa Bahiljem, koji ne smije napuštati Mostar. Inače, njima su oduzete i putovnice (www.avaz.ba).

Kako stoji u priopćenju sa 137.sjednice, Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela više odluka i rješenja iz oblasti kadrovske politike. Prijevod s „platformaškog jezika“ je da će uzorno, podaničko ponašanje Ante Krajine i ostalih, mentori iz Sarajeva nagraditi tako da će po javnim poduzećima smještati kadrove sa njihovih izbornih listi koje su propale na izborima.

poskok.info

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading