Select Page

Održana sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Održana sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

 

U općinskoj vijećnici danas je održana 23. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje.
Na Dnevnom redu našlo se 11 točaka, a sjednica je uobičajeno započela „Aktualnim satom“, odnosno vijećničkim pitanjima upućenim Općinskom načelniku.

Usvojeno izvješće Proračuna za 2014. godinu

Tako izdvajamo upit vezan uz sanaciju Mokrog Doca, obzirom na nadolazeći ljetni period.
Načelnik je odgovorio kako su određene radnje već poduzete. Tako je spomenuo kako je izvršeno proglašenje javnog interesa za ovo područje prije više od pola godine, te da su započeli pregovori s vlasnicima zemlje na Mokrom Docu. Upućen je i zahtjev višim razinama vlasti kako bi se od naknade za GSM licence osigurala interventna sredstva za hitnu sanaciju.

Ostale točke uglavnom su se odnosile na izvješća o radu Javnih ustanova, povjerenstava i udruga.
Tako su vijećnici razmatrali informacije o radu u protekloj godini Zavoda za zdravstveno osiguranje – područnog ureda Posušje, Porezne uprave – ispostave u Posušju, kao i izvješća o radu udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

23OV

Razmatralo se i Izvješće o ostvarenju Programa rada Općinskog vijeća u 2014., a usvojeno je ono o izvršenju općinskog proračuna.

Športskom savezu upravljanje dvoranama

Zahvaljujući vijećničkim usvajanjem 8. točke Dnevnog reda Športski savez općine Posušje ubuduće će upravljati sportskim dvoranama u vlasništvu općine. Kako je kazao Općinski načelnik ovime se pokušava napraviti jedan zdraviji sustav, odnosno uvesti reda u gospodarenju dvoranama. Treba napomenuti kako osnovna i srednje škole, korisnice dvorane, ovim potezom neće osjetiti nikakve poteškoće u daljnjem odvijanju nastave tjelesne kulture.

Za kraj prenosimo usvajanje Inicijative vijećnika Ivana Tokića da se odricanjem od dijela vijećničkih naknada pomogne jednoj socijalno ugroženoj obitelji s područja Rakitna.

opcina-posusje.com

OGLASI

Loading