Select Page

Održana sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Održana sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

 

U općinskoj vijećnici danas je održana 23. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje.
Na Dnevnom redu našlo se 11 točaka, a sjednica je uobičajeno započela „Aktualnim satom“, odnosno vijećničkim pitanjima upućenim Općinskom načelniku.

Usvojeno izvješće Proračuna za 2014. godinu

Tako izdvajamo upit vezan uz sanaciju Mokrog Doca, obzirom na nadolazeći ljetni period.
Načelnik je odgovorio kako su određene radnje već poduzete. Tako je spomenuo kako je izvršeno proglašenje javnog interesa za ovo područje prije više od pola godine, te da su započeli pregovori s vlasnicima zemlje na Mokrom Docu. Upućen je i zahtjev višim razinama vlasti kako bi se od naknade za GSM licence osigurala interventna sredstva za hitnu sanaciju.

Ostale točke uglavnom su se odnosile na izvješća o radu Javnih ustanova, povjerenstava i udruga.
Tako su vijećnici razmatrali informacije o radu u protekloj godini Zavoda za zdravstveno osiguranje – područnog ureda Posušje, Porezne uprave – ispostave u Posušju, kao i izvješća o radu udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

23OV

Razmatralo se i Izvješće o ostvarenju Programa rada Općinskog vijeća u 2014., a usvojeno je ono o izvršenju općinskog proračuna.

Športskom savezu upravljanje dvoranama

Zahvaljujući vijećničkim usvajanjem 8. točke Dnevnog reda Športski savez općine Posušje ubuduće će upravljati sportskim dvoranama u vlasništvu općine. Kako je kazao Općinski načelnik ovime se pokušava napraviti jedan zdraviji sustav, odnosno uvesti reda u gospodarenju dvoranama. Treba napomenuti kako osnovna i srednje škole, korisnice dvorane, ovim potezom neće osjetiti nikakve poteškoće u daljnjem odvijanju nastave tjelesne kulture.

Za kraj prenosimo usvajanje Inicijative vijećnika Ivana Tokića da se odricanjem od dijela vijećničkih naknada pomogne jednoj socijalno ugroženoj obitelji s područja Rakitna.

opcina-posusje.com

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading