Select Page

LUDNICA U NEURUPPINU: Stigli Vatreni!

LUDNICA U NEURUPPINU: Stigli Vatreni!

Nakon pobjede nad Portugalcima u Lisabonu u posljednjem testu uoči Eura, hrvatska nogometna reprezentacija izravno iz Portugala doputovala je u Njemačku na poprište europske smotre.

Po dolasku u Berlin Vatreni su odmah nastavili za 80-ak kilometara udaljen gradić Neuruppin, gdje će im biti stalna baza za vrijeme Europskog prvenstva.

Tamo su ih na glavnom gradskom trgu dočekale tisuće hrvatskih navijača koji su se u dobrom raspoloženju okupljali cijeli dan.


Skandirali su Luki Modriću te zapjevali “Lijepa li si”- 

Gradonačelnik Nico Ruhle zaželio je dobrodošlicu Vatrenima- Istaknuo je da je sretan i ponosan što se Hrvatska odlučila baš za njegov grad kao bazu na EURO-u.

– Sretan sam i ponosan što ste izabrali naš gradić, sve ćemo učiniti kako bi hrvatskim igračima boravak ovdje protekao u najboljem redu. Najvažnije je da svi ostanete zdravi, kazao je i dodao:

– Školski trg sa starom gimnazijom je povijesno značajno mjesto u gradu na kojem se i danas odvijaju važni događaji.

Prisutne je pozdravio i hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Gordan Bakota.

– Osobita mi je čast da vas sve mogu pozdravit. U svakom narodu je najbitnija tradicija, a kod nas su tradicija uspjesi u sportu, posebno naših Vatrenih. Nema takvih stvari koje mogu povezati naš narod kao hrvatska reprezentacija. Vi ste najbolja diplomacija i promocija za našu zemlju, rekao je hrvatski veleposlanik.

Okupljenima se na sjajnom dočeku zahvalio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

– Dirnuli ste nas, naši igrači su to zaslužili. Nismo slučajno izabrali ovaj kamp. Ovo je sigurno najbolji kamp za ovaj EURO. Iznad svih Hrvatska!

Hrvatsku reprezentaciju u ponedjeljak očekuje i otvoreni trening, nakon čega će Dalić spustiti “zastor” i preostale treninge do prvog ogleda protiv “Furije”, već uobičajeno, zatvoriti za javnost.

Vatreni će biti smješteni u resortu Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner, a trenirat će na Volksparkstadionu koje je udaljen manje od deset minuta vožnje od hotela.

Zanimljivo, unutrašnjost malog stadiona u Neuruppinu ukrašena je velikim fotografijama koje prikazuju neke od najvećih trenutaka u povijesti hrvatskog nogometa.

Smještaj u Neuruppinu bio je velika želja čak 13 reprezentacija, ali je HNS najbrže reagirao.

Vatreni će Euro otvoriti u subotu 15. lipnja dvobojem protiv Španjolske. Slijedi dvoboj protiv Albanije 19. lipnja, a nastup u skupini Hrvatska će zaključiti 24. lipnja utakmicom protiv Italije.

Neuruppin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje Hrvatska 15. lipnja otvara EURO protiv Španjolske. Do Hamburga, gdje Dalićeve odabranike očekuje Albanija, je 225 kilometara, a do Leipziga u kojem igramo protiv Italija je 227 kilometara.

Hrvatski nogometni savez odabrao je po četiri opcije u svakoj od tri regije EURO-a još u srpnju 2022. godine, prvog dana kada se to moglo učiniti, a nakon inspekcije postignut je konsenzus kako je Neuruppin najbolja opcija za hrvatsku reprezentaciju.

Italija i Albanija su smještene u okolici Dortmunda. “Azzurri” će bazu imati u Iserlohnu, 37 km od Dortmunda, dok će Albanija biti u Kamenu, 25 km sjevero-istočno od Dortmunda.

Španjolska je na jugu Njemačke u Donaueschingenu, 30 km sjeverno od švicarskog grada Schaffhausena.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading