Select Page

MAJSTORI DODATNIH KVALIFIKACIJA: Vatreni nulom u Grčkoj do Svjetskog prvenstva u Rusiji!

MAJSTORI DODATNIH KVALIFIKACIJA: Vatreni nulom u Grčkoj do Svjetskog prvenstva u Rusiji!

Prednost iz Maksimira bila je previsoka, Hrvatska je rutinski zadržala tih 4:1 i remijem bez pogodaka izborila je nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji!

Iako su Grci nešto pokušavali, Hrvatska je odbijala njihove napade, nekoliko puta i sama zaprijetila te na kraju stigla do željenog rezultata. Nakon 4:1 u Zagrebu, u Pireju nije bilo posebne šanse za Grke.

Prvo poluvrijeme u Pireju nije bilo onako otvoreno kao dvoboj u Maksimiru, Grci su imali veći posjed lopte, Hrvatska je prepustila domaćinu igru, ali nije to donijelo puno dobroga Grcima. Nešto slično kao prvo poluvrijeme dvoboja u Ukrajini, Hrvatska kao da je čekala i ispipavala puls Grka.

Dvije najbolje prilike u prvom dijelu ipak su pripale Hrvatskoj i to Ivanu Perišiću koji je prvo ušao u 16 metara s lijeve strane, slomio čuvara i onda pucao malo pokraj vratnice.

Međutim najljepši trenutak prvog dijela dogodio se u 43. minuti kada je Perišić primio loptu na 20 metara, fantastično opalio u suprotni gornji kut, ali lopta je pogodila vratnicu.

Grci su iz igre teško stvarali prijetnje prema Subašiću koji je tek jednom bio u opasnijoj situaciji i to nakon udarca Sokratisa s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla malo pokraj vratnice.

U drugi dio Grčka je ušla s planom postizanja što bržeg gola, pritisnula je na nekoliko minuta Hrvatsku, ali iz svega toga osim neugodne situacije nije bilo ničega. Subašić nije morao intervenirati, hrvatska obrana bila je gusta i spriječila je opasnost.

U 57. minuti dobar pokušaj domaćina, Mitroglou se oslobodio i opalio s 20 metara, prizemni udarac bio je koji centimetar neprecizan i lopta je otišla pokraj dalje vratnice.

Što je susret odmicao, to su Grci sve više riskirali, podigli su obranu, pokušavali iznuditi pogrešku, no Hrvatska je sve to uspješno neutralizirala. Grčka je imala inicijativu, ali kada je bila u posjedu lopte vrlo rijetko je uspjela spojiti nekoliko dodavanja.

Iako je bilo dosta prostora iza grčke obrane, Hrvatska je rijetko to koristila, više je pokušavala primiriti igru nego napasti Grke. No svejedno bilo je nekoliko izlazaka prema 16 metara domaćina koji nisu dobro završavali.

Grci su pogodili Subašićevu mrežu u 79. minuti, ali pogodak nije priznat s razlogom, nakon udarca Zece, Torosidis je bio u zaleđu i skrenuo loptu prema hrvatskom golu, a kasnije i Pelkasu koji ju je poslao u mrežu.

Do kraja susreta Hrvatska je rutinski držala prednost, nije dopustila Grcima da zakompliciraju susret te je zasluženo izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji!

Sportnet.hr

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading