Select Page

Više od 200 poginulih u snažnom potresu na iračko-iranskoj granici

Više od 200 poginulih u snažnom potresu na iračko-iranskoj granici

Broj poginulih osoba u jakom potresu koji je pogodio pogranično područje Iraka i Irana u nedjelju kasno navečer porastao je na više od 200, a više od 1650 osoba je ozlijeđeno, javlja The guardian.

Potres magnitude 7.3 stupnjeva imao je epicentar na iračkoj strani granice u provinciji Kermanshah u Kurdistanu, no najgore je prošao iranski grad Sarpol-e Zahab, koji se nalazi 15-ak kilometara od granice. Strahuje se kako broj žrtava nije konačan jer su spasilačke ekipe još uvijek na terenu.

“Još uvijek ima ljudi ispod ruševinama. Nadamo se kako broj žrtava neće mnogo rasti, ali zasigurno hoće”, objavile su iranske spasilačke službe.

“S obzirom da je do potresa došlo tijekom noći, helikopterima je otežano letenje, a neke su ceste potpuno uništene… Strahujemo zbog situacije u udaljenim selima”, kazao je iranski ministar unutarnjih poslova Abdolreza Rahmani Fazli.
Na iračkoj strani, potres je najviše štete nanio gradu Darbandikhanu, a glavna je bolnica jako oštećena pa su stradali prevezeni u bolnicu u glavnom gradu pokrajine Sulaimaniyahu. Potres se osjetio i u glavnom iračkom gradu Bagdadu, u najvećem kurdistanskom gradu u Iraku Erbilu te Izraelu.

Stanovnici Diyarbakira, najvećeg kurdskog grada u jugoistočnoj Turskoj također su osjetili jaku trešnju, no za sada nema vijesti o mogućim žrtvama ili šteti, a prema navodima izraelskih medija potres se osjetio i u nekim dijelovima te zemlje.

OGLASI

Loading