Select Page

Marko Galić apsolutni je vladar Nogometnih šesnaesteraca U BiH, a i šire

Marko Galić apsolutni je vladar Nogometnih šesnaesteraca U BiH, a i šire

Posušani “grabe” prema Premier ligi i samo ih čudo može zaustaviti u njihovom pohodu. 5 kola prije kraja imaju visokih 12 bodova prednosti. Nekoliko meč lopti ekipa Denisa Ćorića sigurno neće ispustiti. No, ono što posebno zapada za oči je nevjerojanta statistika mladog vratara Posušja, Marka Galića.

Ako podatke koje smo prikupili stavimo na papir, lako dođemo do nevjerojatnih brojki koje spadaju u rubriku “vjerovali ili ne!”
Nakon 25 odigranih utakmica, ovaj čovjek je primio samo 9 golova. Od toga su 3 gola primljena s 11 metara. U 17 utakmica nije primio gol,  što znači da je 1530 minuta njegova mreža ostala netaknuta.
Iz ovog se može dobiti i nevjerojatan statistički broj od 0.37 gola po utakmici.
U Premier ligi Bosne i Hercegovine, primjerice, Sarajevo i Zrinjski primili su po 24 gola u 29 kola što je 0.82 gola po utakmici.
Ako napravimo pregled i drugih liga, Markova statistika bit će zapanjujuća.

Tako u 1. HNL, Osijek ima najbolji učinak što se tiče primljenih golova. Oni su primili 0.77 gola po utakmici u 33 odigrana kola.
U ligama petice navodimo statistiku najboljih:
– Manchester City (ENG) 0,74 gola po utakmici
– Lille (FRA) 0,62 gola po utakmici
– RB Leipzig (NJEM) 0.87 gola po utakmici
– Inter (IT) 0.85 gola po utakmici
– Atl. Madrid (ŠPA) 0.62 golova po utakmici.

Marko je mladi Posušanin koji se uvijek isticao voljom za rad i velikim talentom.
Rođen je 1999. godine i redoviti je student 1. godine diplomskog studija kriminalistike i sigurnosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Prema tome, već ima titulu prvostupnika.
Ako u poslu bude siguran kao na golu i tu će postati veliki stručnjak.

Ono što on posebno ističe su savjeti i pomoć starijeg kolege Borisa Baćka kao i trenera vratara Tomislava Bašića, čiji se rad i iskustvo sigurno preslikavaju na Marku. Marko hvali i obranu, Barišića i Brekala, s kojima je kako kaže za posušje.info, užitak igrati. Ali iz skromnih riječi se vidi kako je riječ o kompletnom mladom čovjeku koji je s obje noge na zemlji.
Marko je primjer koji pokazuje da se  može biti uspješan i na jednom i na drugom području. Marko je uzor našim mladima. Uzor koji je paralelno radio na obje strane i sad prikuplja plodove svoga rada. Neka mu ova nevjerojatna statiska otvori mnoga vrata u njegovoj svijetloj nogometnoj karijeri!

posušje.info

OGLASI

Loading