Select Page

MATO ČONDRIĆ OSLOBOĐEN Nije počinio zločine u Bosanskom Brodu 1992

MATO ČONDRIĆ OSLOBOĐEN Nije počinio zločine u Bosanskom Brodu 1992

Ova presuda sigurno ulijeva nadu i drugim pripadnicima HVO-a koji su naslijepo birani kako bi zadovoljili nečije interese, interese žrtava, udruge su kojekakve nikle kao gljive poslije kiše, ali bez da se išlo istinskom zadovoljavanjem pravde.

Posebno je to naglašeno u Bosanskoj Posavini, gdje se već godinu-dvije sustavno pritvaraju Hrvati za tzv. silovanja! Bilo je svega, ali po broju predmeta i svemu ispada da su Hrvati B. Posavine silovatelji, željni hardcore seksa! Nevjerojatan je broj predmeta koji su završili pred Tužiteljstvom BiH. Ovo je za sociološki fenomen i nema veze sa zadovoljavanjem pravde. Čondra je zaustavljen na granici, a mnogi strahuju preći granicu zbog takvih stvari. Nažalost se šire dezinformacije, spominju se nekakvi popisi… A popise sastavljaju skoro pa uglavnom napamet.

Mato Čondrić iz Slavonskog Broda jučer je u BiH nepravomoćno oslobođen optužbi za ratni zločin te je pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio od studenog lani.

Tužiteljstvo BiH nije uspjelo dokazati da je Čondrić u ljeto 1992. kao pripadnik HVO-a seksualno zlostavljao jednu ženu na stadionu u Bosanskom Brodu, kao ni da je maltretirao jednog civila.

– Neupitno je da je oštećena bila izložena seksualnom zlostavljanju, ali u njezinu iskazu postoje proturječnosti u vezi s identitetom počinitelja – rekao je Šaban Maksumić, predsjedavajući sudskog vijeća.

Oštećena je, naime, najprije kazala kako su joj druge zatvorenice rekle kako se zove silovatelj, a poslije je izjavila kako je u dvojbi te da se ne sjeća njegova prezimena. Nije dokazano ni da je Čondrić tukao jednog civila, jer su u iskazima oštećenog utvrđene nedosljednosti, a obrana nije imala mogućnosti ispitati ga jer se zbog zdravstvenih razloga nije ni pojavio u sudnici.

Rodbina, prijatelji i bivši Čondrićevi suborci zadovoljni su presudomjer su od početka tvrdili kako Čondrić, inače vlasnik pogrebne agencije u Slavonskom Brodu, muž i otac dvoje djece, nije počinio ono za što ga se tereti. On je, kažu, svakodnevno odlazio u Bosanski Brod, u kojemu je obnovio i dvije obiteljske kuće, a to sigurno ne bi činio da je imalo kriv za događaje iz rata.

poskok.info

OGLASI

Loading