Select Page

Maturanti iz Posušja na sajmu obrazovanja

Maturanti iz Posušja na sajmu obrazovanja

U organizaciji Centra za karijere mladih u Dubrovniku, održan je drugi po redu sajam Dubrovnik EXPO, sajam koji promovira obrazovanje.

Na jednom mjestu okupili su se gospodarstvenici, visokoobrazovne institucije, centri izvrsnosti i ostali zainteresirani dionici. Sajam je posjetilo više od 3500 mladih ne samo iz Hrvatske nego i iz susjednih zemalja. Sudjelovali su i maturanti iz Mostara, Širokog Brijega i Posušja.

Prvoga dana svim sudionicima obratila se potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica i istaknula kako joj je iznimno drago što se taj događaj odvijao u Dubrovniku jer je ova godina proglašena Europskom godinom mladih, a već sljedeća proglašena je Europskom godinom vještina i obrazovanja.

Svečanom otvorenju prisustvovala je i voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, zamjenik župana Joško Cebalo te Ayhan Basci, Cluster General Manager Rixos Premium Dubrovnik.

Za odlazak hercegovačkih maturanata na obrazovnu smotru najzaslužniji je Marko Žmirak, predsjednik Centra za karijere mladih Dubrovnika, a čija je majka širokobrijeških korijena. Žmirak je u svom obraćanju istaknuo kako sajam pruža prigodu za osobni, profesionalni i društveni razvoj. Tijekom sajma održan je veliki broj radionica.

vecernji.ba

OGLASI

Loading