Select Page

ŽZH: Isplaćena naknada za obitelji s troje i više djece

ŽZH: Isplaćena naknada za obitelji s troje i više djece

Naknadu od 500 konvertibilnih maraka za mjesec listopad dobit će 1609 djece s područja Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja.

Obiteljima s troje i više djece iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke tijekom dana će biti isplaćeno 804.500 konvertibilnih maraka, potvrdili su iz Ministarstva financija ŽZH.

Naknadu od 500 konvertibilnih maraka za mjesec listopad dobit će 1609 djece s područja Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja. Riječ je o početku primjene Zakona o zaštiti obitelji s djecom kojeg je Vlada ŽZH donijela u srpnju ove godine, a koji podrazumijeva novu demografsku mjeru u vidu potpore obiteljima s troje i više djece za što je Izmjenama i dopunama proračuna ŽZH za 2022 godinu izdvojeno 3.300.000 KM.

Prema navedenom Zakonu potpora obiteljima s troje i više djece ostvaruje se kao pravo na dodatak za treće i svako sljedeće dijete u obitelji za dijete do navršene 7. godine života.

Dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministar financija Toni Kraljević kazao je kako je cilj ove mjere olakšati svakodnevicu višečlanim obiteljima, odnosno obiteljima s troje i više djece. Istakao je kako će ova stavka u Proračunu za 2023. godinu iznositi oko 10 milijuna konvertibilnih maraka, te izrazio nadu da će u narednim godinama ista rasti.

Inače, ŽZH je među prvima osigurala besplatne udžbenike za osnovnoškolce, kao i besplatan prijevoz svim učenicima osnovnih i srednjih škola. Također, rodiljske naknade za nezaposlene majke podignute su na 350 konvertibilnih maraka mjesečno, a rok primanja produljen je na godinu dana.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading