Select Page

Zapovijed stupila na snagu: Na feštama u ŽZH dozvoljeno maksimalno 30 osoba

Zapovijed stupila na snagu: Na feštama u ŽZH dozvoljeno maksimalno 30 osoba
Od srijede, 23. rujna, zabranjeno je organiziranje skupova u zatvorenim prostorima za više od 30 osoba u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Stupila je na snagu zapovijed Stožera civilne zaštite ŽZH od 15. rujna u kojoj se, između ostaloga, nalazi da na svadbenim svečanostima, krstitkama, rođendanskim, momačkim, djevojačkim te maturalnim zabavama i sličnima ne smije biti više od 30 osoba.

Još od 15. rujna, kada je održana 32. izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite ŽZH u Širokom Brijegu, ograničeno je radno vrijeme do 24 sata za sve ugostiteljske objekte (kafići, restorani, svadbeni saloni…) te u njima ne smije boraviti veći broj osoba od broja sjedećih mjesta uz poštivanje postojećih mjera.

Zapovjeđeno je nadležnoj županijskoj te općinskoj/gradskoj inspekciji da u okviru svojih nadležnosti prati provođenje mjera ove zapovjedi te u skladu s pozitivnim pravnim propisima koji uređuju predmetnu materiju, privremeno zabrane djelatnost odnosno rad subjektu nadzora ukoliko isti postupaju protivno ovoj zapovijedi.

OGLASI

Loading