Select Page

Međugorje: Više od 2 tisuće sudionika na 8. međunarodnom hodočašću za osobe s teškoćama i invaliditetom

Međugorje: Više od 2 tisuće sudionika na 8. međunarodnom hodočašću za osobe s teškoćama i invaliditetom

U Međugorju je u četvrtak počelo hodočašće djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Ovo hodočašće se održava već 8. godinu i okuplja brojne hodočasnike iz različitih dijelova svijeta. Ove godine hodočasnici dolaze iz 14 zemalja.
Na samom početku programa nazočne je pozdravio fra Zvonko Benković koji se zahvalio svima koji su došli sudjelovati na ovom hodočašću.

Hvala i našim dobrim ljudima koji su nas povezali da bismo danas i u ova tri dana slavili Boga i na poseban način doživjeli milost Duha svetoga, kazao je fra Zvonko.

Mons. Henryk Hosera, posebni izaslanik Svete Stolice za Međugorje također je na samom početku programa pozdravio sve sudionike hodočašća ističući kako je nazočnost svih hodočasnika za sve stanovnike Međugorja razlog za jedno veliko slavlje.

Za našeg Gospodina Isusa Krista vaša nazočnost je velika radost. Isus Krist voli one koji su najslabiji jer to je za njega prilika da daruje svoju snagu. Svi ljudi, muškarci i žene, imaju svoje slabosti – slabosti tijela, psihičke i mentalne, ali i bolesti srca (to su svi koji nisu sposobni opraštati, prihvaćati, razgovarati s drugima i ljubiti druge). Ako vidite kroz Evanđelje, Isus je uvijek tražio one koji su slabi, kazao je mons. Hoser.

Srdačnu dobrodošlicu svim hodočasnicima poželio je fra Marinko Šakota međugorski župnik.

Mi smo za našu Nebesku majku draga djeca. Ona svakome od vas kaže “Drago moje dijete”. Gospa svakome do vas kaže “Volim te”. To Bog nama također kaže. Bog nas sve voli, Bog je ljubav bezgranična, kazao je međugorski župnik još se jednom zahvaljujući svim župljanima koji su otvorili svoj srca da bi primili preko 2000 hodočasnika.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading