Select Page

Proslava Velike Gospe u Posušju

Proslava Velike Gospe u Posušju

Župa Posušje svečano je proslavila svoju zaštitnicu. Već u rano jutro počeli su pristizati hodočasnici iz mjesta: Rakitna, Vira, Vinjana, Graca, Broćanca, Gorice, Sovića, Gruda…

Svete mise slavile su se u 7., 9., 11. i 19. sati. Svečana sveta misa bila je u 11. sati, a predvodio ju je fra Ante Vučković, franjevac iz Splita. U svojoj propovijedi fra Ante je istaknu lik Marije kao onu koja je imala ispravan pogled. Naime, znala je da je Bog, Bog.

velika-gospa-2016-1

A, da je čovjek, čovjek. Ta bistrina pogleda omogućila joj je da postane „Majka prečista“, majka Sina Božjega. Na tu veliku milost ona Veliča Boga. Ta čistoća pogleda i prihvaćanje Božjeg plana, i vjernost njemu, doveli su je do Uznesenja na nebo. Mnogi vjernici su pristupili sakramentu sv. ispovijedi i na taj način iskoristili milost potpunog oprosta. Na svetoj misi pjevao je Veliki župni zbor „fra Grga Martić“, pod vodstvom s. Marine Ivanković.

velika-gospa-2016-3

Na koncu sv. mise, fra Mladen je zahvalio svima koji su omogućili da ova Devetnica i proslava proteknu u jednom dostojanstvenom ozračju.

zupa-posusje.com

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading