Select Page

Medvedev i Nadal u finalu US Opena

Medvedev i Nadal u finalu US Opena

U finalu US Opena igrat će Daniil Medvedev, koji je u tri seta svladao Grigora Dimitrova, te Rafael Nadal koji je bio bolji od Mattea Berrettinija.

Daniil Medvedev – Grigor Dimitrov 7:6 (5), 6:4, 6:3

U finalu US Opena gledat ćemo jednog debitanta te jednog prekaljenog veterana. Daniil Medvedev izborio je svoje prvo Grand Slam finale pobjedom protiv Grigora Dimitrova u tri seta.

Ruski tenisač u konačnici je slavio sa 7:6, 6:4, 6:3 nakon dva sata i 41 minute igre. U trećem međusobnom dvoboju stigao je do druge pobjede

“Mislim da je bio bolji u prvom setu i da sam bio sretan što sam ga dobio. Taj je trenutak promijenio sve. Nakon toga, mislim da sam igrao bolje od njega.”

Tako je nekako i bilo. Oba su tenisača u prvom setu napravila po jedan break, a Dimitrov je imao i set loptu, međutim, gledali smo tie-break. U 13. igri sve je bilo izjednačeno do 5:5, a tada ruski tenisač dobiva dva poena zaredom.

U prvih pet gemova drugog seta vidjeli smo četiri oduzeta servisa, po dva sa svake strane. Medvedev je servirao prvi te poveo sa 5:4, a nakon velike borbe u desetom gemu napravio novi break, ujedno iskoristivši prvu set loptu.

U trećem setu vidjeli smo tek jedan oduzet servis. Medvedev je poveo s 3:1 te prednost sačuvao do kraja.

Rafael Nadal – Matteo Berettini 7:6 (6), 6:4, 6:1

Na drugoj strani stajat će mu Rafael Nadal koji će se boriti za svoj 19. Grand Slam naslov, a četvrti na US Openu. Španjolcu će ovo biti 27. veliko finale.

Noćas je svladao Talijana Mattea Berrettinija sa 7:6, 6:4, 6:1 nakon dva sata i 39 minuta igre u prvom međusobnom dvoboju.

U prvom setu nije bilo breakova pa smo gledali tie-break u kojem je Talijan imao sve u svojim rukama. Vodio je sa 6:4, imao dvije set lopte, no Nadal je uspio dobiti četiri poena zaredom i tako uzeti set.

U preostala dva seta Nadal gotovo da i nije imao problema s vlastitim servisom. U drugom je napravio jedan break, a u trećem čak tri za potvrdu prolaska u finale.

Hrsport.net/Foto: EPA

OGLASI

Loading