Select Page

Meggle: Nova potvrda kvalitete domaćeg Meggle mlijeka i mliječnih proizvoda

Meggle: Nova potvrda kvalitete domaćeg Meggle mlijeka i mliječnih proizvoda

 

Domaće je najbolje – znaju to mnogi kupci koji su do sada poklonili povjerenje proizvodima bihaćke mljekare Meggle. Prvaka mliječne industrije u našoj zemlji građani su još ranije ocijenili kao najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand.

Ali sada stiže i zvanična potvrda visoke kvalitete domaćeg Meggle mlijeka i mliječnih proizvoda, i to kroz prestižni certifikat IFS (International Food Standard) koji odobrava Globalna inicijativa za sigurnost hrane.

Proteklih dana provedeno je testiranje mlijeka i mliječnih proizvoda bihaćke mljekare Meggle kroz najstrože kriterije u pogledu kontrole sigurnosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača. Naše mlijeko i naši mliječni proizvodi položili su sve ispite i zasluženo se okitili vrijednim certifikatom.

„Ovim smo još jednom dokazali da su u našoj bihaćkoj Meggle mljekari na prvom mjestu kontrola, kvaliteta i sigurnost. Ovo je istovremeno priznanje i za svih 3500 kooperanata uvezanih u naš sistem domaće proizvodnje mlijeka jer, važno je naglasiti, IFS standard podrazumijeva dobru poljoprivrednu, proizvođačku i trgovačku praksu. Stoga se ovim putem zahvaljujemo svim našim kooperantima na svakodnevnom trudu i zalaganju u zajedničkom cilju – opravdati povjerenje kupaca“, poručuje uprava Meggle BiH povodom dobivanja certifikata.

Šta nam pokazuje IFS standard kada je domaće mlijeko u pitanju?

Potvrđuje da, prema svim parametrima, bihaćko mlijeko i mliječni proizvodi svojom kvalitetom mogu parirati uvoznim proizvodima. Predstavlja respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke razine kvalitete i sigurnosti proizvoda. Dokazuje da proizvodni proces i kontrole Meggle proizvoda odgovaraju najvišim međunarodnim standardima. To je mjerljiva i egzaktna potvrda opravdanosti povjerenja između kupaca i bihaćkih mljekara koje traje već godinama.

Istovremeno, ovo je put kojim će se bijelo zlato s bosanskohercegovačkih pašnjaka plasirati na europsko tržište, jer je IFS standard obveza za dobavljače svih prehrambenih proizvoda trgovačkih lanaca u zemljama EU.

Pokazavši da u našoj zemlji prehrambena industrija može dostići najviši nivo, Meggle je ubrzao proces međunarodnog priznavanja i drugih bh. prehrambenih proizvođača, te tako dao doprinos cjelokupnom napretku domaće privrede.

Meggle – na svu sreću!

Posušje.net/Meggle d.o.o. Posušje

OGLASI

Loading