Select Page

Mikulić: Jedan razlog za štrajk uvažam dok me neki i vrijeđaju

Mikulić: Jedan razlog za štrajk uvažam dok me neki i vrijeđaju
Vlada Županije Zapadnohercegovačke na 107. sjednici imenovala je svog članka u tročlanom mirovnom vijeću kako bi uspjeli sa Sindikatom dogovoriti prekid generalnog štrajka u srednjim školama ŽZH koji je početo u srijedu.

Poslodavac, u ovom slučaju Vlada ŽZH, te Nezavisni sindikat uposlenika u srednjim školama ŽZH, imenovali su po jednog člana mirovnog vijeća dok se oko trećeg člana obje strane moraju složiti.

Popis od nekoliko imena za trećeg člana predložio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić. Ako se obje strane ne slože oko imena, o tome će odlučivati nadležni sud.

Vjerujem da će biti dovoljno pameti i s jedne i s druge strane te da se štrajk neće razvući, prije svega na korist djeci pa onda i nastavnicima. Što se tiče razloga Sindikata zbog kojih su stupili u generalni štrajk, nijedan od tih razloga ne uvažam osim ovoga gdje traže povećanje plaća. Evidentno je da su plaće male u svim sektorima u Županiji Zapadnohercegovačkoj, od škola pa do javnih institucija, izjavila je za portal Jabuka.tv ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić.

Ističe da je neki razlozi Sindikata i vrijeđaju.

Naveli su da u pojedinim školama nemaju uvjeta za rad, da su neke škole prljave i hladne. Ako ima takvih slučajeva, onda treba odgovarati ravnatelj i osobe odgovorno za održavanje, a to su čistačice. No, sumnjam u to da su nam škole prljave, smatra ministrica Mikulić.

Iz Sindikata su u utorak kazali da su im sva sredstva za rad kreda i ploča, a ministrica smatra da to nije istina.

Kroz projekt e-Dnevnik četiri škole su nam opremljene s oko 200 laptopa, interaktivnih setova, pametnih ploča i projekta, a u školama je postavljen i internet, objašnjava Mikulić te za kraj dodaje da je kolektivni ugovor spreman.

On je spreman, samo su iz Sindikata rekli da ga neće potpisati dok se ne poveća plaća, zaključila je ministrica obrazovanja ŽZH Ružica Mikulić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Podsjećamo, opći odnosno generalni štrajk u svim srednjim školama na području Županije Zapadnohercegovačke počeo je u srijedu ujutro.

Svih sedam srednjih škola i jedna srednja glazbena škola te svi članovi Sindikata su u štrajku. Sve protječe u najboljem redu. Nije bilo nikakvih problema. Učenici u posušku školu nisu došli. Od nas nisu dobili naputak da ne dolaze u školu, za organizaciju nastave je zadužen ravnatelj, izjavila je ranije tijekom dana za portal Jabuka.tv predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH Jasminka Petric.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading