Select Page

MILANOVIĆ: Premijer ‘stručnjak’ bio bi prevara birača. Legitimnost za to mjesto imamo Karamarko i ja

MILANOVIĆ: Premijer ‘stručnjak’ bio bi prevara birača. Legitimnost za to mjesto imamo Karamarko i ja

Nakon konzultacija između predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović sa dvojicom lidera koalicija Hrvatska raste i Domoljubne koalicije samo je Zoran Milanović dao izjave za javnost.

Izjavio je da legitimnost za mjesto premijera u ovom trenutku imaju samo Tomislav Karamarko i on jer su prošli izborni postupak, a da bi stavljanje nekog stručnjaka kao premijera, a koji nije prošao izbornu legitimaciju, bila prevara birača.

Milanović nema 76 potpisa

Na inzistiranje novinara priznao je da njegova koalicija Hrvatska raste još nije skupila 76 potpisa, što znači da nema dovoljno da dobije mjesto mandatara po tom kriteriju. No, smatra kako je njegova koalicija bliže stjecanju mandata.

Inzistirao je na tome da velika odgovornost leži na izabranim zastupnicima Sabora koji se moraju konstituirati i, smatra Milanović, da trebaju zasjedati “svakih dan-dva”. Prema njemu, najvažnije je sada konstituirati Sabor, što još ne znači da postoji mandatar, no smatra da će rješenje biti bliže, ako se to uradi. Moglo se shvatiti da je Milanović izrazito kritičan prema mogućnosti da HDZ i Most koaliraju na način da Karamarko ne bi bio premijer nego neka “stručna” osoba.

Tomislav Karamarko sa svojom delegacijom je nakon dovršenih konzultacija napustio Pantovčak i nije davao izjave, a izjavu nije dala ni predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja će to učiniti sutra nakon završetka konzultacija. Milanović je još dodao da ove konzultacije polako gube smisao te je rekao da vjerojatno neće sutra doći zato što je bio danas.

vecernji.hr

OGLASI

Loading