Select Page

Milićević: Pohvalno da su u okviru proračuna 15 posto kapitalna ulaganja

Milićević: Pohvalno da su u okviru proračuna 15 posto kapitalna ulaganja

Klub zastupnika Koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH na današnjem zasjedanju u Federalnom parlamentu razmotrio je izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH te zaključio da je pohvalno što se u okviru proračuna 15 posto iznosa definira kao kapitalna ulaganja.

Potvrdila je to medijima zastupnica tog Kluba Jelka Milićević, navodeći da je rebalans proračuna vezan za implementaciju zakona o razvojačenim braniteljima i članovima njihove obitelji.

– To su osnovne naznake. Nadam se da će na sutrašnjem izvanrednom zasjedanju Zastupničkog doma proći sve uredu – kazala je Milićević.

U ovogodišnjem proračunu, kako je podsjetila, bila su odobrena sredstva za isplatu po sudskim tužbama i taj dio sredstava se sad umanjuje otprilike za 15 milijuna KM.

– To je nešto što se preraspodjeljuje za primjenu zakona o razvojačenim braniteljima – poručila je Milićević nakon zasjedanja zastupničkog Kluba Koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH.

Glavni razlog za donošenje rebalansa proračuna za 2019. godinu je predloženi novi zakon o razvojačenim braniteljima čime je osigurano 25 milijuna KM. Uz navedenih 15 milijuna KM, nedostajućih 10 milijuna KM osigurano je unutarnjom preraspodjelom sredstava u okviru Ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.

vecernji.ba

OGLASI

Loading