Select Page

Ministar Pejić: U ŽZH 10 osoba pod zdravstvenim nadzorom

Ministar Pejić: U ŽZH 10 osoba pod zdravstvenim nadzorom

U srijedu ujutro je održana šesta sjednica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH na kojem su usuglašene nove preporuke koje će tijekom dana objaviti.

Trenutno u našoj županiji nemamo potvrđen slučaj koronavirusa, ali imamo deset osoba koje su stavljene pod zdravstveni nadzor, a koji nemaju nikakve simptologije. Tri osobe su već izašle iz tog nadzora. Situacija je za sada stabilna, ali znate da s takvom vrstom virusa i zaraznih bolesti treba uvijek biti na oprezu. Apelirao bih na pučanstvo da se pridržavaju preventivnih mjera i da poštuju te da budu odgovorni u provođenju mjera koje je naložio krizni stožer, izjavio je ministar zdravstva ŽZH Tomislav Pejić.

ŽZH nema svoju bolnicu pa samim time ni prostor za izolaciju pacijenata u slučaju pojave koronavirusa.

Na Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organiziran je akutni odjel za izolaciju, a na prošloj sjednici Vlade ŽZH izdvojili smo određena sredstva za opremanje tog odjela. U slučaju da se pojavi sumnja na koronavirus na području naše županije, pacijent će biti smješten i testiran u SKB Mostar, zaključio je ministar Pejić.

www.jabuka.tv

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading