Select Page

NEKRETNINE: Posušje uskladilo podatke, u Ljubuškom traje zamjena knjige

NEKRETNINE: Posušje uskladilo podatke, u Ljubuškom traje zamjena knjige

Aktivnosti usklađivanja podataka o nekretninama između zemljišne knjige i katastra u potpunosti su završene u sedam katastarskih općina, u Gračanici, Posušju i Tešnju, dok je u tijeku realizacija uspostave/zamjene zemljišne knjige u općinskim sudovima Gračanica, Široki Brijeg i Tešanj.

U sedam katastarskih općina u Bugojnu, Goraždu, Gradačcu i Mostaru završava se projekt usklađivanja podataka o nekretninama, dok se u devet katastarskih općina, u Velikoj Kladuši, Cazinu, Bihaću i Tomislavgradu, provodi treća faza. Natječajni proces za četvrtu fazu završava se u Tuzli, Živinicama, Lukavcu, Orašju, Zenici, Zavidovićima, Maglaju, Kaknju, Čapljini, Sarajevu Centar, Novom Sarajevu i Ilijašu, rečeno je na konferenciji za medije koju su održali predstavnici Federalne uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Ministarstva pravosuđa FBiH. Naime, nakon potpisivanja sporazuma o zajedničkoj provedbi aktivnosti na sustavnom ažuriranju podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige BiH, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (FGU) i Ministarstvo pravosuđa FBiH realiziraju projekt registracije nekretnina u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Značajne aktivnosti

Nadležne institucije u FBiH su u proteklom razdoblju provele izuzetno značajne i zahtjevne aktivnosti na provedbi ovog projekta. “Projekt registracije nekretnina u FBiH ostvario je napredak u skladu s planiranim aktivnostima i očekivanim rezultatima predviđenim u izvještajnom razdoblju, a sve u korist naših korisnika, prije svega građana”, kazao je direktor FGU Željko Obradović, prenosi portal Večernjeg lista BiH

Vecernji.ba

OGLASI

Loading