Select Page

Ministrica otkrila koliko je djelatnika i učenika u ŽZH odsutno zbog korone i izolacije

Ministrica otkrila koliko je djelatnika i učenika u ŽZH odsutno zbog korone i izolacije

Veliki broj djelatnika i učenika u osnovnim i srednjim školama u ŽZH odsutno je zbog koronavirusa, izolacije kao i drugih virusa koji su česti u ovo doba godine.

Isto kao i u ministarstvu gdje mi fali pet djelatnika trenutno, što izolacija, a što korona. Tako je isto u školama. Djelatnika po školama, misleći na tehničko osoblje i nastavnike, otprilike ih osam posto nije na svom radnom mjestu, a učenika otprilike pet posto. Opet naglašavam, ne toliko puno korone koliko je crijevnih viroza i jako puno kozica, izjavila je za RTV Herceg-Bosne ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić.

Ističe da je ove godine situacija puno bolja.

Uglavnom su blaže kliničke slike za razliku od prošle godine kada je bila stvarno ružna situacija gdje smo imali čak četiri smrtna ishoda među djelatnicima škola, rekla je ministrica., piše portal Jabuka.tv.

Je li situacija toliko alarmantna da se razmišlja o prelasku na online nastavu?

Online nastava će biti zadnja opcija, istaknula je ministrica Mikulić.

U ŽZH ima 25 osnovnih i srednjih škola, a svaka od njih ima svoj krizni stožer koji može odlučiti hoće li se nastava izvoditi online ili u školskim klupama. Ali kako kaže ministrica, do sada nijedan ravnatelj ne smatra situaciju toliko teškom da bi se prešlo na online nastavu.

OGLASI

Loading