Select Page

MIOČIĆ PREGAZIO CORMIERA ZA POVIJEST: Stipe je postao najveći UFC-ov teškaš svih vremena

MIOČIĆ PREGAZIO CORMIERA ZA POVIJEST: Stipe je postao najveći UFC-ov teškaš svih vremena

Stipe Miočić pobijedio je Cormiera drugi put u tri borbe i poslao ga u zasluženu mirovinu

Stipe Miočić pobijedio je Daniela Cormiera u posljednjem meču trilogije i obranio svoj naslov prvaka u teškoj UFC-ovoj kategoriji. Postao je tako Amerikanac hrvatskih korijena najveći UFC-ov teškaš svih vremena, dok je Cormiera poslao u zasluženu mirovinu.

Stipe je pobijedio odlukom sudaca nakon pet jako dobrih rundi u Apex dvorani u Las Vegasu.

Vrhunska borba

Prva runda bila je dosta izjednačena. Cormier je od samog početka pokušavao ograničiti Stipino kretanje u ionako malom oktogonu. Low-kickovima mu je htio “odsjeći” noge, krenuo je i u rušenje početkom runde, ali brzo se iz toga izvukao Stipe.

Ponovio je i prljavi potez iz proteklih mečeva, opet je Stipu pogodio prstom u oko, zbog čega je borba nakratko zaustavljena. Stipe i Cormier u nastavku runde razmijenili su nekoliko boksačkih kombinacija.

U drugoj se rundi dogodio vjerojatno presudni trenutak borbe. Stipe je Cormiera pogodio u bradu desetak sekundi prije kraja runde, ali ga nije uspio završiti jer ga je spasilo zvono. Cormier je u treću rundu ušao izgubljen, teturao i nije mu bilo dobro. Nakon toga bilo je jasno da borba može otići samo u jednom smjeru.

Do kraja borbe Miočić je sjajno kontrolirao borbu. U preostale tri runde impresionirao je hrvanjem koje je inače DC-eva specijalnost, a pokazao je i veću fizičku spremnost od Cormiera. DC je pokušao sve ne bi li borbu završio prekidom, no Miočić mu nije ostavio nikakve šanse. Suci na kraju nisu imali težak posao proglasiti ga jednoglasno pobjednikom ove povijesne borbe.

Net. Hr

OGLASI

Loading