Select Page

Mlada misa don Ante Jukića

Mlada misa don Ante Jukića

Mladomisnik don  Ante Jukić danas je proslavio Mladu misu u svojoj rodnoj župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju. Mnoštvo puka prisustovalo je ovom velikom događaju za katolički narod u Posušju. Uz koncelebraciju mnoštva svećenika i patera Niku Bilića koji je propovijedao, na koncu mise mladomisnik don Ante se zahvalio „dragom Bogu na daru života, te što kao svećenik izbliza mogu slijediti Boga.  Zahvaljujem se i roditeljima što su me prihvatili kao tvoj dar, Bože. Hvala i mojim sestrama Josipi i Mariji što su uz mene. Hvala i svima vama koji ste me molitvom podržavali u mome pozivu“, kazao je don Ante. U svojim zahvalama spomenuo je fra Marinka Leku, fra Milana Lončara, fra Mladena Vukšića, kapelane u župi, a na poseban način don Joku Blaževića koji je čitavo vrijeme bio uz njega.  

Župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju, fra Mladen Vukšić je u svom obraćanju zahvalio Bogu na još jednoj mladoj misi u župi. „Bogu hvala da se ovaj niz mladih misa nastavlja i da neće stati. Mladomisniku čestitamo i radujemo se što je došao do ovoga dana, do ovoga trenutka i do oltara Kristova“, kazao je župnik fra Mladen i dodao da je don Ante na ponos i čast svojoj obitelji. Ostalom narodu preporučio je da se mole za njegovo poslanje i službu, ali i za ono što je Bog naumio s njim.

Pater Niko Bilić je pak u svojoj propovijedi prije svega istaknuo da mu je drago što je došao u Hercegovinu, „Hercegovinu – zemlju hrabrosti i marljivosti, zemlju gdje odzvanja pozdrav Hvaljen Isus i Marija“. Osvrnuo se i na mladomisnika. „Don Ante nakon dugog niza godina strpljivog rada, danas prvi put prikazuje svetu Misu, puni sjaj Isusovog srca u svećeničkom pozivu. Don Ante prikazuje misnu žrtvu, u osobi Isusa, don Ante prinosi svetu Euharistiju. To je zahvala, radost, križ i uskrsna pobjeda“, kazao je pater Niko. Govoreći pak o svećeničkom pozivu, pater Niko je istaknuo „da si onoliko svećenik koliko u svom srcu njeguješ misli i osjećaje Isusovog srca“.

Don Ante Jukić: Sve na slavu Božju

Don Ante je za đakona zaređen 30. studenog 2019. godine u Bobanovom selu, a za prezbitera, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, apostolskih prvaka, 29. lipnja ove godine. Mjesto svoje službe don Anti još uvijek nije poznato.

Don Ante Jukić dolazi iz obitelji Marija i Danice Jukić, jedan je od troje djece u obitelji i jedini sin. Rođen je 4. studenog 1994. godine u Posušju, a Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji prijavio se za sjemenište u Travniku dosta rano, 2009. godine kada je imao 15 godina.

Za svoje mladomisničko geslo don Ante je izabrao „Sve na slavu Božju.“, jer kako je kazao za naš radio, „sam kroz život ne mogu proći i potrebna mi je Božja pomoć. Sve što budem činio i radio, sve trebam činiti na slavu Božju. Želim da čitav moj život bude na slavu Božju“, kazao je don Ante.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading