Select Page

Mlada misa fra Darija Galića

Mlada misa fra Darija Galića

Mlada misa fra Darija GalićaU nedjelju, 20. srpnja u crkvi sv. Franje u Donjoj Blatnici – župa Čerin, svoju je mladu misu u 11 sati proslavio fra Dario Galić, član naše Hercegovačke franjevačke provincije.

Euharistijsko slavlje mladomisnik je proslavio u koncelebraciji s provincijskim vikarom fra Ivanom Ševom, župnikom fra Dariom Dodigom, ostalim mladomisnicima iz naše provincije, jednim mladomisnikom iz Zadarske franjevačke provincije, te s oko 15 ostalih svećenika.

Na ovom posebnom događaju u životu našeg mladomisnika i cijele župe Čerin, prigodnu je propovijedao i poruku ohrabrenja uputio fra Ivan Ivanda – kapelan u župi Čerin, koji je istaknuo Božju milost kao početak svakog duhovnog zvanja. Upravo je geslo koje je mladomisnik odabrao: „Sve je moguće onomu koji vjeruje!“(Mk 9, 23b) ohrabrenje u njegovom svećeničkom životu i djelovanju.

Svečanost liturgijskog slavlja uveličao je župni zbor pod ravnanjem fra Tihomira Bazine, liturgijska asistencija pod vodstvom fra Dragana Bolčića, kao i jedan od ovogodišnjih mladomisnika fra Antonio Šakota koji je otpjevao Evanđelje.

Na samom kraju fra Dario je zajedno s ostalim mladomisnicima udijelio svečani blagoslov, nakon kojeg je uslijedilo slikanje, kratko zadržavanje u crkvenom dvorištu, a onda druženje i svečani ručak u hotelu Kaktus u Čitluku.

Našem fra Dariju od srca čestitamo i želimo blagoslov u njegovom redovničkom i svećeničkom životu koji nastavlja u župi Posušje gdje je i proveo zadnjih 6 mjeseci kao đakon.

frama-posusje.com

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading