Select Page

Čović: Mnoge teme koje nas opterećuju stavit ćemo na stol, novi sastanak idući tjedan

Čović: Mnoge teme koje nas opterećuju stavit ćemo na stol, novi sastanak idući tjedan

Što prije trebamo uspostaviti vlast na razini BiH i mislim da ćemo idući tjedan razgovarati u Sarajevu. Mnoge teme koje nas opterećuju stavit ćemo na stol i pokušati pronaći rješenja, kazao je Čović.

U Mostaru je održan sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i SDA, predvođene predsjednicima stranaka Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

– Imali smo krajnje otvorene i prijateljske razgovore. Govorili smo o suradnji dvije stranke da bismo relaksirali odnose i ambijent kada je u pitanju odnos dva naroda u BiH, ali i dvije političke opcije, kazao je predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon sastanka, piše Avaz.

– Što prije trebamo uspostaviti vlast na razini BiH i mislim da ćemo idući tjedan razgovarati u Sarajevu. Mnoge teme koje nas opterećuju stavit ćemo na stol i pokušati pronaći rješenja. Razgovarat ćemo da svi naši predstavnici u izvršnoj vlasti rješavaju probleme kako bi se ekonomsko stanje u zemlji stabiliziralo – kazao je Čović.

On je dodao kako su izaslanstva HDZ-a i SDA razgovarali o Izbornom zakonu i iznijele svoje stavove, a i bit će organizirani i sastanci ekspertnih timova obje stranke o Izbornom zakonu.

– Iznijeli smo sve što je problematično. Obvezali smo se da imamo dinamiku razgovora i da stvaramo ambijent koji nudi pomirenje. Sve je to u funkciji da BiH profunkcionira na svom europskom putu, ali i unutarnjoj stabilnosti – kazao je Čović.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading