Select Page

Mladi Posušanin velika uzdanica HŠK Zrinjskog

Mladi Posušanin velika uzdanica HŠK Zrinjskog

Posušanin David Čamber zamjenio je svoju obiteljsku adresu iz Posušja sa onom u Mostaru. Još u 8. razredu odlučio se za odlazak u HŠK Zrinjski kako bi osigurao sebi kvalitetniji razvoj i veće mogućnosti za napredak. I nije to neka vijest da se Davidove igre u posljednje vrijeme ne nalaze na naslovnicama hercegovačkih portala.

David zabija, asistira, razigrava. Svojom lucidnom igrom zaslužio je i poziv U 15 reprezentacije BiH pa kasnije i U 17. I tamo je jedan od najboljih. U 4 posljednje utakmice za reprezentaciju postigao je 3 gola. Sve to nas je natjeralo da uputimo Davidu poziv i vidimo kako razmišlja o cijeloj ovoj priči naš mladi sugrađanin. Svoje dojmove podijelio je za portal prizma.tv.

Davide, prije svega čestitke na iznimnim igrama kako u Zrinjskom tako i mladoj reprezentaciji BiH. Kako se osjećaš?

Hvala na čestitkama. Osjećaj je neopisiv nastupiti za reprezentaciju i zabiti pogodak kako u klubu tako i u reprezentaciji.

Je li bilo teško promijeniti adresu još u osnovnoj školi? Što ti je bilo najteže?

Adresu sam promijenio nakon 8.razreda, i naravno da je bilo teško priviknuti se na samostalan život. Najteže je bilo odvojiti se od obitelji i prijatelja.

Kakvi su uvjeti rada u HŠK Zrinjskom? Kako izgleda jedan tvoj radni dan?

Uvjeti rada u HŠK Zrinjskom su na visokom nivou, pripreme smo odradili kako treba s našim kondicijskim trenerom Matom Brekalom te s našim glavnim trenerom Makom Ivankovićem i pomoćnim trenerom, Ivanom Dominkovićem.

Dosta je teško uskladiti obaveze, pogotovo kad je u pitanju škola. Nekada moram izostati iz škole kako bi odradio trening 100% i naravno nije bitno samo dobro trenirati nego treba imati i kvalitetan odmor.

Možeš li usporediti uvjete i treninge u Posušju i sada u Mostaru?

U Posušju smo trenirali kvalitetno ali ovdje je to ipak jedna viša razina, puno profesionalnije.

Vidiš li se uskoro i među prvom momčadi HŠK Zrinjskog? Iako si još mlad, tvoje igre dokazuju da HŠK Zrinjski na tebe itekako može računati?

Rano je sad pričati o tome ali ako ovako nastavim raditi i trenirati kao do sada, nadam se da ću ti to ostvariti u bližoj budućnosti.

Tko je tvoj nogometni uzor i gdje se vidiš jednog dana kao profesionalni nogometaš?

Moji nogometni uzori su Cristiano Ronaldo i Robert Lewandowski i ja se jednog dana vidim u ligama petice kao profesionalni nogometaš ako Bog da.

Pretpostavljamo da pratiš trenutno stanje u HŠK Posušju. Ima li po tvom mišljenju šanse za ekspresni povratak u elitni rang BiH nogometa?

Naravno da pratim svoj klub, po mom mišljenju Posušje ima jako dobru ekipu te to pokazuju svojim nastupima u prvoj ligi FBIH. Nadam se da će Posušje ostvariti svoje ciljeve i ući u premijer ligu BiH.

prizma.tv

OGLASI

Loading