Select Page

Mladić koji je autom pokosio pješake oženjen je i otac dvoje djece

Mladić koji je autom pokosio pješake oženjen je i otac dvoje djece

Troje mrtvih, šestero kritično, dvoje na intenzivnoj njezi, 34-ero ozlijeđenih, među kojima i troje djece, rezultat je ubilačkog pohoda 26-godišnjeg Austrijanca. Sve to potvrđeno je na konferenciji za medije, a u kojoj je javnost podrobnije informirana o tragediji koja se danas poslijepodne dogodila u Grazu. U mahnitom činu poginuo je 4-godišnji dječak, te mladić i djevojka (24 i 28 godina.)

Napadač je otac dvoje djece

Otkriveno je i više pojedinosti o napadaču. On je, naime, oženjen, otac je dvoje djece te je profesionalni vozač. U trenutku nesreće muškarac nije bio pod utjecajem alkohola ili droga. Navodno je imao velikih problema u braku te je 28. svibnja bio prijavljen za obiteljsko nasilje. Ipak, ta vijest još nije službeno potvrđena.

Direktor policije Josef Klamminger potvrdio je ranije kako se radi o 26-godišnjem mladiću porijeklom iz BiH. Otklonio je mogućnost terorističkog čina te dodao da je mladić bio jako povučen. Nažalost, broj onih koji su u kritičnom stanju se povećava, pa je, kao što smo naveli, s dvoje broj osoba u kritičnom stanju porastao na šest.

Javnosti se obratio i Gernot Brunner iz LKH Graz, a rekao je kako je ovaj slučaj veliki izazov za sve njegove liječnike. Pohvalio je službe hitne pomoći u gradu, kao i slučajne prolaznike koji su unesrećenima pružili prvu pomoć. Gradonačelnik Graza izjavio je kako je ovo dan žalosti u Grazu, a zahvalio se svim službama na brzim interverncijama i pomoći unesrećenima.

Kaštelanski anesteziolog Antonio Jerčić, koji je nedavno počeo raditi u privatnoj klinici u Grazu, sudjelovao je u pružanju pomoći unesrećenima. Za HRT je opisao detalje nesreće, a istaknuo je i da nije bio jedini liječnik u civilu koji je pomagao.

– Za sada imam informaciju da su četiri osobe poginule – rekao je Jerčić, prenosi HRT.

Župan Hermann Schützenhöfer je kazao da nema opravdanja za ovaj napad te da je napadač poludjeli ubojica, piše Kleine Zeitung. – Nema objašnjenja, ni opravdanja za ovaj napad – kazao je Schützenhöfer.

Nije bio terorist

Napadač je navodno izašao iz automobila i navodno napao prolaznike nožem prije nego je uhićen. ORF je ranije izvijestio da je muškarca uhitila policija te zatvorila cijelo područje. Policija je objavila da je 26-godišnjak živio u predgrađu na jugu Graza. Direktor policije Josef Klamminger je kazao da u ovom trenutku u istrazi isključuju mogućnost da je mladić imao “terorističko zaleđe”. Navodno je napadač imao obiteljskih problema.

Vozio je od 100 do 150 kilometara na sat

Četiri helikoptera i 60 vozila Hitne pomoći su na mjestu događaja. Očevidac je kazao da je napadač vozio od 100 do 150 kilometara na sat te da je čuo vriskove, a kada je izašao van vidio je ljude kako leže na tlu. Potom je napadač izašao iz automobila i napao ljude nožem.

– Pio sam kavu na glavnom trgu, ljudi su počeli vrištati pa sam čuo ‘brujanje’ motora – kazao je jedan od očevidaca, piše ORF.

Gradonačelnik Graza Siegfried Nagl se u trenutku napada vozio na Vespi. – Namjerno se zaletavao u prolaznike. Osobno sam vidio kako je srušio jednu ženu – kazao je Kleine Zeitungu Nagl koje je sa Vespom pobjegao na nogostup.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading