Select Page

MODRIĆ: Znamo što nam je činiti želimo li na SP

MODRIĆ: Znamo što nam je činiti želimo li na SP

Kapetan Luka Modrić razgovarao je s predstavnicima medija dan uoči sraza s Finskom u Rijeci, kada će upisati svoj stoti nastup za Vatrene.

U samoj završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Luka Modrić ući će u hrvatski “Klub 100” i pridružiti se Dariju Srni, Stipi Pletikosi, Josipu Šimuniću, Ivici Oliću i Dariju Šimiću. Jubilej će obilježiti na Rujevici, u susretu s Fincima u kojemu Hrvatska traži tri boda kako bi ostala na čelu Skupine I uoči posljednjeg sraza, s Ukrajinom u Kijevu.

“Ovo je za mene jako emotivan tjedan, počevši od rođenja trećeg djeteta, kćeri Sofije, do sutrašnjeg stotog nastupa za Hrvatsku, što me čini jako sretnim i jako ponosnim. Iskreno, nikad nisam očekivao doći do te brojke, san mi je bio samo nastupiti za reprezentaciju. Ovakav jubilej je velika čast izvan svih očekivanja. Nadam se da ćemo i ja i momčad zaokružiti tjedan na najbolji mogući način te da će mi tako cijeli tjedan ostati u lijepom sjećanju”, poručio je slavljenik večer prije ogleda s Finskom.

Kakva je atmosfera unutar momčadi s obzirom na predstave i rezultate u posljednje tri utakmice?

“Dobra je, iako smo svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo. Stojim kod svega što sam rekao poslije gostovanja u Turskoj, ali ne bih želio sada ulaziti u dublje analize i pojašnjavati svoje osjećaje. Međutim, razgovarali smo i pojedinačno i kao momčad te znamo kakva su očekivanja. Znamo što nam je činiti želimo li na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da ćemo u obje utakmice biti u pravom izdanju, da ćemo odigrati muški i borbeno te vjerujem u najbolji mogući ishod. Morat ćemo biti koncentriraniji i igrati bolje kako bismo otišli tamo gdje nam je mjesto. Kvalitetu imamo, no to ništa ne znači ako to ne prezentiramo na terenu”, kaže Modrić.

Što se može očekivati od Finske, koju su Vatreni prošle godine svladali 1:0?

“Finska je u naletu, igra jako dobro, pobijedila je čak i Island. Fizički su čvrsti, moćni u prekidima i očekuje nas iznimno teška utakmica. Morat ćemo biti ona prava Hrvatska s početka kvalifikacijskog ciklusa. Dobro smo radili, dobro se pripremili i sada moramo to pretočiti u uspjeh na travnjaku. Svi Skandinavci gaje sličan, agresivan stil nogometa te smo za to spremni i morat ćemo biti na pravoj razini želimo li pobjedu”, kaže kapetan.

Teren na Rujevici zaslužio je brojne pohvale, a pohvale će, nada se Modrić, zaslužiti i navijači.

“Očekujem odličnu atmosferu. Nadam se lijepom vremenu i posjeti u velikom broju te da navijači dolaze s namjerom pružiti nam podršku. Uz njihovu pomoć možemo do sva tri boda. U svakoj dosadašnjoj utakmici u Rijeci imali smo odličnu atmosferu i želimo obradovati navijače. Osim toga, tereni su odlični – i za trening i za igru – i svaka čast Rijeci na pravim, sportskim uvjetima. Svakom je sportašu užitak sudjelovati na njima. Mi ne odlučujemo gdje će se igrati, a u svim smo dijelovima Hrvatske uvijek bili lijepo dočekani”, poručio je.

hns-cff.hr

OGLASI

Loading