Select Page

“Moj kamen” odsada i u digitalnoj verziji

“Moj kamen” odsada i u digitalnoj verziji

Dvadeset godina. Čini se tako daleko, a opet – nekima i tako blizu. Toliko je prošlo otkako je odvažna skupina hercegovačkih studenata u Zagrebu odlučila osnovati svoj klub. Ideje s kojima su osnivači krenuli u taj projekt žive i danas u nešto drugačijem ruhu, ali Zavičajni klub hercegovačkih studenata ostao je prepoznatljivi pokretač studentske populacije u Zagrebu. Stoga ne bi bilo u redu ne posvetiti mu i ovaj broj “Mog kamena”.

U prvom dijelu 28. broja s prigodnom naslovnicom pokušali smo ti, dragi čitatelju, približiti povijesni kontekst nastajanja ZKHS-a (tada Zavičajnog kluba studenata Hercegovine) te se prisjetiti najdražih trenutaka svih predsjednika riječju, ali i fotografijom.

28. broj “Mog kamena”

Kao i u svakom broju, nastojali smo dotaknuti se aktualnih pitanja glede stanovništva u (Bosni i) Hercegovini, gdje se kao glavna tema nametnulo glasovanje dijaspore na nedavnim predsjedničkim izborima u RH. Upozorili smo i da draga nam Hercegovina nije samo područje sa zapadne strane Neretve, približili vam život hercegovačkih studenata bogoslova u Zagrebu te “pročačkali” koji su to znanstvenici Hercegovci ostavili traga.

Naš dragi prijatelj Nino Raspudić nakon devet godina ponovno nam je dao intervju u kojem analizira poziciju Hercegovaca u Zagrebu, a jedan naš čitatelj iz daleke Australije govori kako je živjeti na drugom kraju svijeta s Hercegovinom u srcu. Vjerujem da ćeš pronaći pokoji zanimljivi tekst za sebe, a ako ti to ne bude dosta, zaviri u naš pjesnički kutak na kraju broja.

Zavičajni klube, sretan ti 20. rođendan, a tebi, dragi čitatelju, ugodno čitanje “Mog kamena”! 🙂

Josip Tolić, glavni urednik

OGLASI

Loading