Select Page

MOLITVENA AKCIJA: 40 dana za život bilježi rekordne uspjehe, spašeno najmanje 573 nerođena života

MOLITVENA AKCIJA:  40 dana za život bilježi rekordne uspjehe, spašeno najmanje 573 nerođena života

Nakon ovogodišnje akcije molitve i posta pred više stotina klinika za pobačaj diljem svijeta, inicijativa 40 dana za život izvještava o iznimnim uspjesima koji nadmašuju dosadašnje.

U ovogodišnjoj je akciji sudjelovalo 307 gradova diljem svijeta, a mnoge su majke za svoje nerođeno dijete odlučile izabrati život – rekao je Shawn Carney, upravitelj spomenute inicijative, u razgovoru za Catholic News Agency.

Istaknuo je da je od pobačaja spašeno najmanje 573-je nerođene djece, a tijekom inicijative ove jeseni, četiri su klinike za pobačaj, pred kojima su ljudi molili, najavile zatvaranje. Vidjeli smo promjene srca i umova – rekao je Carney.

Ove je godine inicijativa trajala od 23. listopada do 1. studenog. Pokret 40 dana za život započeo je 2004. godine u Texasu, a otada je dosegao međunarodne omjere uz sudjelovanje više stotina gradova diljem svijeta svake godine. U Hrvatskoj su volonteri bili uključeni u 20 gradova, a spašeno je 14-ero djece – izjavio je Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj akcije, za portal laudato.hr.

Poslanje inicijative 40 dana za život miroljubivo je okončanje pobačaja putem molitve i posta uz stalno, četrdesetodnevno bdijenje pred bolnicama u kojima se čine abortusi. Od početka je akcija usredotočena i na radnike u takvim klinikama. Od 2007. godine 118 ih je napustilo svoje posao u tim institucijama i pridružilo se pro-life pokretu. Mnogi su voditelji projekta žene koje su imale pobačaj, muškarci koji su za njega platili ili čak liječnici koji su činili abortuse – napomeno je Shawn Carney, dodajući kako njihovu organizaciju velikim dijelom čine obraćenici.

Objasnio je da je inicijativa uspješna na lokalnoj razini zato što je industrija pobačaja snažna u visokim centrima moći, poput Washingtona, ali je manje utjecajna na razini mjesne zajednice, na kojoj će se – kako je rekao – vidjeti najveće pobjede Pokreta za život.

Komentirajući nedavno objavljene snimke u kojima članovi organizacije Planned Parenthood, najvećeg američkog lanca klinika za pobačaj, prodaju organe abortirane djece, Carnery je rekao da ih je to potaknulo na još veću predanost. “Vidjeli smo entuzijazam, okretanje molitvi, zato što su te snimke slomile naša srca, ali ne trebaju nas uvesti u očaj. Trebaju nas pozvati na molitvu i pokazati nam našu ovisnost o Bogu, a to smo doista vidjeli u sudionicima inicijative 40 dana za život ove jeseni”.

RV | Bitno.net

OGLASI

Loading