Select Page

“MORALNIM” VELIČINAMA OD GLAVICE VISOKE: Zar u Boljitku znaju što je dignitet?

“MORALNIM” VELIČINAMA OD GLAVICE VISOKE: Zar u Boljitku znaju što je dignitet?

Svatko se češe tamo gdje ga svrbi, kaže narodna, pa su tako iz kriminalnog kartela Boljitak kojeg još samo Valentin Inzko u šali zove stranka, reagirali svrbežno prijeteći tužbom Poskoku zbog objavljenog teksta o kupovini zastupnika. Kao da je to njima neka novost. Čuj Lijanovići i kupovina zastupnika? Nečuveno!

Sekta koja se pokakila na logiku

Međutim trebali su se , prije najave tužbe, postavjetovati sa prvim kriminalcem lože zvane NSRZB, kriminalne sekte klana Lijanović koja se iskotila iz nekad navodno poštene mesare dida Lijana, bande koja je iz organizacije za kolektivnu pljačku građana ZHŽ-a prerasla u megaorganizaciju za pljačku svih građana FBIH i poneke strane banke, u sustav za ponižavanje radničke klase i seljaštva u ovoj zemlji. Sekte koja se pokakila na logiku, i koja je do granica bizarnosti išprdala pravni sistem u BIH kao i samu državu BIH. Iako se može postaviti pitanje jeli BIH , ovakva nakaradna kakva jest i zaslužila bolje?

Prije nego su nam danas , nakon našeg teksta o tome što Jere radi po Saraju, odlučili održati dovu o dignitetu, moralu, budućnosti uz njih tako moralne i poštene, novinarstvu kao takovom jelte, pače poštenju, i sličnim umilnim i ćudorednim terminima, svemu onome čime se ne mogu pohvaliti, trebali su se raspitati kod gazda Jerke što je od onog “neistinitog na Poskoku” zapravo istina, i ima li tko po Sarajevu kakvih saznanja i dokaza da on ipak jeste prije koji dan mahao parama i nudio ih za kupovinu zastupničkih grla. Čisto da se džaba ne provaljuju reagiranjem.

Dobar posao u Sarajevu

Trebali su ga upitati gdje je bio prije točno 23 dana u 10 sati i 40 minuta u Sarajevu i s kim je izvoljevao sastanak, s kim je potom nakon 30 minuta sjedio u društvu, kakav je papir ispred sebe držao, koliko svjedoka ima o svemu tome, što je pisalo točno na tom papiru i koliko točno konvertibilnih maraka je svojim sugovornicima nudio, kako je bio obučen, kakvu je značku taj dan nosio pod onom “poštenom” ćivericom, jel bio nervozan, i jel to sve netko možda čak i snimio? Recimo netko tko to čini po službenoj dužnosti?

Trebali bi ga upitati i otkud mu toliki novac i čije su to pare? Jel pripadaju možda pokradenim radnicima industrije Lijanovići prije nego je postala fiktivna? Ili su od poljoprivrednih naknada, onih 50% koje je svaki poljoprivrednik, i svaki ubogi stočar morao vratiti Lijanu ako je htio doći do zakonom mu pripadajućih novaca? I zar je moguće da toliko vrijedi jedan mandat u Domu naroda. I što će mu brat Mladen u Domu naroda, osim ako mu ne treba kao politička zaštita od sudskih progona koji ga čekaju? Pogotovo ako je jezičac na vagi. Ključni glas koji u Domu u slučaju formiranja dva bloka može stopirati sve zakone.

Kontakti s Anom Babić i Ragužem

Ukratko trebali su pitati Jerku, jesi li bolan druže Jerko Konvertibilni taj dan za izbor brata Mladena nudio toliko i toliko toj i toj gospodi tražeći glas Ane Babić, pojašnjavajući koga si sve u međuvremenu rješio, recimo onog lika iz Goražda, nudeći dokaze i o tome, i nakon što si shvatio da od tri ruke nema ništa, pošto je onaj iz Bihaća izmakao i rekao ne, odlučio se na opciju s Ragužem i direktan kontakt s Babićkom.

I koliko zaboga ima svjedoka da to doista jesi učinio?

nsrzb 2

Ono što je napisano na Poskoku dakle nije napisano bez konkretnih saznanja. Niti smo mi od jučer da se takvim piskarijama bavimo. Postoje svjedoci. Imena i prezmena koja će to potvriditi. Postoji mjesto radnje, počinitelj i žrtva. Postoji namjera za podmićivanje legalno izabranog zastupnika koja se pokušala dogovoriti na višim razinama što je samo po sebi kazneno djelo.

Razvoj događaja oko izbora Martina Raguža kasnije, potvrđuje Lijanovićevo kazneno djelo i direktan susret s Babićkom na što upućuje i njeno odbijanje da prikaže stranci dokaz o glasovanju, dok Raguževa reakcija na sam tekst nije bitna, kao što ni sam Raguž Martin niije bitan jer nije relevantna politička figura nego prosti isturenjak, lutak koji cijeli život pleše po notama drugih, što je i potvrdio i sada na samom kraju jedne ni po čemu zanimljive političke karijere. Njemu je posve svejedno tko je dao pare za njega. Bitno je da je financijski preživio još jedan mandat. Jebo stranku.Koja je ionako trebala poslužiti tek kao potka za projekt precjednik Martin, dvolegitimitetni.

Nemoral i korupcija

Bijedno je i vrijeđa dakle, da nešto tako odurno i jadno a što zove se Boljitak, nešto što zaudara na nemoral i korupciju, drugima popuje o dignitetu i moralu. Visoka Glavica zadnje je mjesto koje će drugima pa tako i nama popovati o tome. A bogami i o aktivizmu, istraživačkom novinarstvu kao i samom novinarstvu općenito. Budući da su čak i taj dio BH društva potpuno iskorumpirali kroz cijeli niz medija koje su pokrenuli ili preuzeli.

Recimo zanimljiva bi priča bila istražiti baš to. Kako su se financirali određeni “slobodni novinari” i “slobodni dnevni listovi” i jako grlati portali platforme u doba Platforme? Stranačkim ili proračunskim novcem? Pa to sve fino objaviti na Običnom radiju braće Milić. Petra moralnog i Josipa dignitetnog. Na demokratiziranom radijonu. Koji nije dobio ni marke iz “demokratskog” Kantona Sarajevo za “demokratizaciju” fašističkog Mostara.Jelte.

Poskok.info spreman informirati Tužiteljstvo

Poskok.info je spreman u svako doba o ovim saznanjima koje smo danas iznijeli informirati Tužiteljstvo BIH jer je daleko veće kazneno djelo upravo tema kojom se bavi tekst na Poskoku nego što bi to bio sam tekst da je kojom srećom lažan i izmišljen ili ne dao Bog, tako bljutav da uzrokuje duševnu bol na mehkanoj dušici našeg sociopata Jerkana.

No tekst na Poskoku, na žalost našeg bijednog BH društva, najkorumpiranijeg u Europi nije ni lažan niti izmišljen. Lijanovići su na žalost naša stvarnost. Kupovanje glasača koje Lijanovići rade godinama naša je stvarnst. Kupovanje zastupnika koje Lijanovići rade godinama naša je stvarnost. Kao i OHR-ovo ignoriranje cijele priče.

Da BIH ima digniteta kao država, da postoji moral institucija BIH prema građanima BIH i njihovom dignitetu kriminalne organizacije poput Boljitka npr. i kriminalci poput idiota kakav je Jerko Ivanković Lijanović ne bi prijetili tužbama nego bi odavno ležali iza čvrstih rešetaka pravne i suverene države Bosne i Hercegovine.

Boljitak je mafijaška organizacija

Ne postoji bolje organizirana mafijaška organizacija u zemlji od Boljitka niti se ijedna mafijaška organizacija u zemlji toliko okoristila državom kao Boljitak. Boljitak nema ideologije niti ideje. Njihovi programi ne postoje. Postoji samo jasan cilj bogaćenja Jerke Lijanovića Ivankovića i moralnih nakaza oko njega, čovjeka koji ima više fiktivnih firmi i oproštenih kaznenih djela nego stvarnih stranačkih pristalica i glasača.

Štoviše Boljitak je, za razliku od ostalih običnih bosanskih i hercegovačkih mafijaških kartela, jedini kartel kojeg štite međunarodni centri moći u BIH. A možda čak i na Balkanu. Svi ostali prosti BH mafijaši moraju se snalaziti kako znaju i umiju i pod budnim okom su države i zakona.

Stoga je neodgovorno od medija u BIH da priopćenja Boljitka objavljuju kao najnormalnija priopćenja jedne normalne stranke u rubrici novo umjesto u rubrici Crna kronika. Jer Boljitak nije stranka. A još manje su normalni.

Stavljamo se stoga na raspolaganje Tužiteljstvu BIH ako žele točne informacije o ovome o čemu je danas pisao Poskok. O tome, gdje je bio Jerko, tog kobnog dana, kada je nudio, mahao i kupovao čovjeka kao stoku. Ako naravno Tužiteljstvo BIH to zanima. A trebalo bi da ih zanima.Zato smo napisali da su informacije oko policijske istrage nepotrvrđene. Jer nismo uspjeli od policije u Kantonu Sarajevo dobiti potvrdu da se istražuje slučaj Babić. U normalnoj zemlji koja drži do digniteta svojih građana trebao bi da se istražuje.

Piarovci u Boljitku o ovome svemu naravno nemaju pojma. Nije njihovo da misle niti da znaju kolikim im neograničenim iznosima maraka gazda maše po Sarajevu, po kojem navodno ograničeno hoda.

Poskok.info

Škrabotina NSRZB-a na koju se odnosi ovaj tekst:

“U cilju izgradnje boljitka za građane Bosne i Hercegovine, izgradnje demokratskog društva, poštivanja novinarske etike, poštivanja principa istinitog izvještavanja i zaštite digniteta Narodne stranke Radom za boljitak i njenih dužnosnika, ovim putem demantiramo sve gnusne laži koje su danas osvanule na portalu poskok.info“, priopćeno je iz Narodne stranke radom za boljitak.

“Naime, laž je da je od strane Narodne stranke Radom za boljitak i njezinog dopredsjednika bilo ikakvih lobiranja u smjeru kupovine delegata. Laž je i to da je predsjednik Boljitka Mladen Ivanković Lijanović bio kandidat za delegata u Domu naroda PSBiH. Laž je sve navedeno”, tvrdi Boljitak u priopćenju i dodaje kako je današnji tekst na navedenom portalu ogledalo ”očite neprofesionalnosti i netransparentnosti rada jednog medija”.

Najavljeno je medijima i cijeloj javnosti, kao i autorima teksta i uredništvu portala poskok.info da zbog spomenutih laži i neprovjerenih informacija u vezi s dopredsjednikom Narodne stranke Radom za boljitak Jerkom Ivankovićem Lijanovićem slijedi kaznena prijava.

“Pozivamo urednike i novinare web portala i drugih medija koji prenose izmišljotine portala poskok.info da u narednom razdoblju obrate veću pozornost na sve ono što predstavlja istinu zasnovanu na činjenicama”, istaknuto je u priopćenju

OGLASI

Loading