Select Page

Mraz dobro naštetio poljoprivrednicima u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Mraz dobro naštetio poljoprivrednicima u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Nakon niza lijepih, sunčanih i toplih dana u Hercegovinu su stigle nešto niže temperature koje su kulminirale u jutrošnjim ranim satima kada su u mnogim mjestima Hercegovine bile ispod ništice. Snijeg koji je jučer pao na okolnim planinama jutros je donio mraz na poljoprivredne kulture u nekim dijelovima Zapadnohercegovačke županije.

U širokobriješkom kraju najgore su prošla područja Mokrog,Trna i Privalja gdje je mraz dosta oštetio krumpir i drugo usađeno povrće. Na nekim vinogradima su također oštećenja dosta velika.

mraz-biljke-0426116

– Temperatura se jutros u Mokrom spustila na minus tri stupnja i bilo mi je jasno da će mraz ‘ubiti’ sve ono što je niklo iz zemlje. Paradajz sam pokrio i probao zaštititi ali ipak led ga je dobro trcnuo i od njega neće biti ništa. Vinograd je isto prošao, loza je dobro ponijela a led je uništio male formirane grozdiće- rekao je novinaru ABCportala jedan poljoprivrednik koji je svjestan da ova godina neće donijeti ništa dobroga u vrijeme kad bi trebalo sve biti u punom sazrijevanju.

Iz ministarstva gospodarstva, odjel poljodjelstva, u ŽZH-u nismo mogli dobiti podrobnije informacije o jutrošnjem mrazu osim da se prikupljaju informacije s terena, no ono šte se zna da je mraza bilo u svim općinama županije samo je pitanje u kolikoj mjeri i koliku je štetu nanio poljoprivrednicima.

abcportal.info

OGLASI

Loading