Select Page

MUP ŽZH provodi akciju “Djeca sigurna u prometu”

MUP ŽZH provodi akciju “Djeca sigurna u prometu”

Povodom početka nove školske godine u ŽZH, kako bi se podiglo stanje sigurnosti prometa na višu razinu na prometnicama u blizini škola, štiteći najmlađu populaciju u prometu, Uprava policije MUP-a ŽZH zavodi Županijsku prometno-preventivnu akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom “Djeca sigurna u prometu”.
Cilj ove akcije je da se preventivnim djelovanjem na sudionike u prometu doprinese što sigurnijem odvijanju prometa.

U vrijeme trajanja akcije bit će uočljiva prisutnost policijskih službenika u blizini škola i dionica ceste gdje se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta.

Također, policijski službenici svih PU održali su predavanja iz oblasti sigurnosti prometa na cestama u školama na području ŽZH, a učenicima prvih razreda tom prilikom su policijski službenici podijelili prigodne poklone i na kraju ih još jednom upozorili na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i educirali ih o osnovnim pravilima ponašanja u prometu koje trebaju poštivati.

Ovom prilikom apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju prometne znakove, a posebice da uspore brzinu ili zaustave vozilo na pješačkim prijelazima koja koriste djeca, te da uspore brzinu kraj autobusnih stajališta jer su djeca najranjivija skupina sudionika u prometu, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading