Select Page

MZ ZAGORJE: Blagoslovljena kapelica Sv. Ivana Krstitelja

MZ ZAGORJE: Blagoslovljena kapelica Sv. Ivana Krstitelja

U subotu 08. Studenog, zagorski župnik don Ante Ivančić i don Joko Blažević blagoslovili su novosagrađenu zavjetnu kapelicu posvećenu Svetom Ivanu Krstitelju u Zagorju.

Ispunjena dugogodišnja želja mještanke Ane Bešlić

Svečanom blagoslovu kapelice prisustvovali su mještani zaseoka Nugle, kao i mnoštvo vjernika župe Zagorje, te mnogobrojni gosti i uzvanici iz drugih krajeva posuške općine.
Tijekom blagoslova don Ante Ivančić osvrnuo se na okolnosti zbog kojih je došlo do izgradnje ovog prelijepog zdanja koji je vidljiv znak i poziv na molitvu svima koji tu žive, rade i prolaze putem i ovom raskrsnicom na kome je napravljena.

Ana Bešlić sa zagorskim župnikom don Antom  Ivančićem i vinjanskim župnikom don Jokom Blaževićem

Sam događaj koji je prethodio svemu ovome zbio se prije nekoliko godina na hodočašću naše Ane i pokojnog joj supruga Petra zv. Periša, na blagdan sv. Ivana Krstitelja u Roškom polju. U to vrijeme Ana je bila jako bolesna te je hodala uz pomoć štake i uz potporu pokojneg joj supruga Periše.

Na samom tom hodočašću osjetila je neko čudno stanje duha i tijela nakon čega se osjećala mnogo bolje i u kratko vrijeme hvala Bogu, potpuno ozdravila. Danas Ana normalno hoda. Bez ičije pomoći obavlja svoje svakodnevne poslove; vozi automobil, čuva unučad, ide redovito u crkvu i zahvaljuje Bogu i svetom Ivanu na velikom daru te milošću kojom su je podarili.

selo Nugle - MZ Zagorje

Uspomena na pokojnog supruga

Nedugo, nakon toga, u čast sv. Ivana Krstitelja i za uspomenu na pokojnog joj supruga Perišu Ana je dala sagraditi ovu zavjetnu kapelicu tu u rodnom Zagorju.

Cijeli projekt ove prelijepe kapele osmislio je, sagradio od betona, te obložio pravim posuškim kamenom i ogradom od kovanog željeza, zagorski majstor Ivan-Ivica Jurišić.

Ivan-Ivica Jurišić glavni majstor i graditelj kapelice  sv. Ivana Krstitelja u zagorju

Nakon blagoslova napravljeno je nekoliko fotografija koje će ostati za uspomena na ovaj nezaboravni dan i za ovo selo. Poslije svečanog blagoslova, nazočni vjernici i uzvanici okupili su se uz bogatu trpezu u kući domaćice, te zajedno sa Anom, proslavili izgradnju nove prelijepe kapele u zagorskom zaseoku Nugli.

M.Bešlić/posusje.net

OGLASI

Loading