Select Page

NA BARZONJI PROSLAVLJEN BLAGDAN GOSPE SNJEŽNE

NA BARZONJI PROSLAVLJEN BLAGDAN GOSPE SNJEŽNE

Dugo očekivana kiša obilno je nalijevala osušene pašnjake Polja od ranog jutra na Gospu Snježnu. Fratri su s Dragom Zelenikom i Mićom Palcem dan prije postavili postolje za oltar pred crkvu Gospe Snježne, Marija je častila kavom, ali se od svete mise pred crkvom odustalo. Kiše doduše nije bilo, ali je puhao ugodni svježi vjetar, te bi sve s oltara nosio.

Sveto misno slavlje predvodio je fra Stjepan Pavličević župnik Doljana. On je u nadahnutoj i pripravljenoj propovijedi iznio značenje Marije Djevice i Majke, divljenje koje je zavrijedila kod svojih vjernika štovatelja, i Njenu poruku nama danas. U koncelebraciji su bili fra Petar Krasić, fra Vinko Mikulić, fra Mićo Pinjuh, fra Ivan Prusina, fra Gojko Zovko, fra Petar Džida, fra Ćiro Lovrić, don Ante Vidović i kapelan Polja fra Ante Marić. Bogoslov Ivan Malić predvodio je misno pjevanje. Valentina Mihalj je čitala misna čitanja. Na sv. misi je bio i fra Leonardo Hrkać.

Prije svete mise je fra Mićo nosio gospin kip u procesiji iz crkve do u crkveno dvorište i nazad, a fra Ante je pjevao Lauretanske litanije. Svetu smo misu slavili iz crkve, a crkveno je dvorište bilo prepuno vjernika. Razglas je bio odličan, te su svi pobožno sudjelovali u svetoj misi. Iz Kongore je pješačila velika grupa Gospi Snježnoj, a slavlje je Gospe Snježne uveličao Goranački konjanički klub. Bilo ih je desetak, te su po dolasku u svetište u počast Gospi tri puta obišli svetište na konjima. Vjernici su ih pozdravili pljeskom.

Gospa je Snježna opet sa svojim vjernicima slavila Dan naše pobjede, Hrvatske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja. Molili smo za svoju Domovinu i svoj narod. Ovo je svetište blagoslovljeno baš na dan oslobođenja Knina 1995. godine na Gospu Snježnu 5. 8. 2021. podno svetišta su se pekli janjci i bio je veliki šator za okrjepu. Fra Ante je djeci dijelio bombone i lizala. Sve je to zadovoljan i sretan gledao Jelinak i nešto šaptao jezeru Blidinju.

OGLASI

Loading