Select Page

Na humanitarnoj izložbi u Širokom Brijegu prikupljeno 5.468 KM za djecu u Beninu

Na humanitarnoj izložbi u Širokom Brijegu prikupljeno 5.468 KM za djecu u Beninu

Biti osjetljiv na potrebe bližnjega i imati veliko srce uopće nije teško. Potrebno je vrlo malo. Dokaz tomu je i dupkom ispunjeni prostor Narodne knjižnice u Širokom Brijegu u subotu navečer na izložbi fotografija „U iščekivanju svjetla“ u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

Uz taktove afričke glazbe i emotivna svjedočanstva misionarki iz Posušja i Širokog Brijega, posjetitelji su mogli uživati u fotografijama koje su Anđela Vranjković, Margareta Mandurić, Karla Petric, Katarina Ćavar i Josipa Galić snimile na svojim dosadašnjim misijskim boravcima u Africi.

Izložba je bila humanitarnog karaktera, a cjelokupan prihod od prodaje izloženih fotografija namijenjen je izgradnji solarnih panela u Beninu, državi u zapadnoj Africi u kojoj u misiji djeluju Marijine sestre čudotvorne medaljice.

Na početku programa nazočnima se obratio Ivan Kraljević, član Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske Široki Brije, a nakon njega svoja iskustva s misijskog boravka posjetiteljima su podijelili Anđela Vranjković (Posušje), Josipa Galić (Široki Brijeg), Karla Petric (Posušje), Katarina Ćavar (Široki Brijeg) u vrlo ugodnom razgovoru kojim je moderirala Željka Šaravanja.

Kao i svugdje u svijetu, sestre se u dalekom Beninu suočavaju s krizom. Ona najveća je da nema struje. Ako nema struje, nema života. Njemačka tvrtka specijalizirana za solarne panele dala je svoju ponudu. Iznos je 25.160 €. Odlučili smo im pomoći u prikupljanju tog iznosa koji za njih život znači, otkrile su misionarke iz Posušja i Širokog Brijega.

Nazočni Širokobriježani, Posušani i posjetitelji iz drugih dijelova Hercegovine pokazali su veliko srce. Kupnjom fotografija i dobrovoljnim prilogom prikupljeno je 5468 KM za igradnju solarnih panela u Beninu.

Marijine sestre čudotvorne medaljice izrasle su iz Družbe Kćeri kršćanske ljubavi koja je povezana s ukazanjem Blažene Djevice Marije s. Katarini Laboure 1830. u Parizu. Prilikom ukazanja Blažena Djevica je s. Katarini objavila uzorak medaljice i zaželjela da se osnuje Družba Bezgrešne koja će štovati i širiti Čudotvornu medaljicu.

Marijine sestre službeno nose čudotvornu medaljicu i iskrenim pouzdanjem i vjerom se utječu zagovoru Bezgrešne Djevice moleći: „O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se k tebi utječemo”.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Antonija Bilać i Leon Galić.

Na kraju programa organizatori i misionarke izrazili su posebnu zahvalu Narodnoj knjižnici Široki Brijeg na ustupljenom prostoru za izložbu i foto studiju Light Studio iz Širokog Brijega koji je izradio i darovao fotografije.

Prigodnu okrjepu uz druženje nakon izložbe osigurali su domaćini iz širokobriješkog ogranka Matice hrvatske u suradnji s tvrtkama Binvest iz Posušja i Namex iz Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading