Select Page

OBILNE KIŠE: Poplava i u Čitluku, zatvorena dionica R-425

OBILNE KIŠE: Poplava i u Čitluku, zatvorena dionica R-425

Zbog velike količine vode na kolniku za sav promet zatvorena je dionica R-425 u mjestu Čitluk, priopćeno je iz Saveza auto moto klubova u BiH.

Kolnici su mokri i skliski.

Zbog mogućnosti nailaska na veću količinu vode na kolniku vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da paze na sigurnosni razmak između vozila.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrižja kod Franjevačke crkve do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozači se mole da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Zbog radova, na A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever i na dionici Sarajevo sjever – Vlakovo (vijadukt Reljevo) promet se odvija desnim kolničkim trakom.

Zbog izvođenja radova na dionici M-17 Zenica – Žepče u mjestu Želeća, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu kroz naselje Rakovica.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabrana je prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je promet na dionicama R-456 Priboj – Teočak – Sapna (dionica Goduš – Rastošnica) i R-459 Tuzla – Šibošnica (dionica Lovački dom – Šibošnica).

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-1.8 Srebrenik – Šićki Brod (u mjestu Orlova Klisura),
– M-4 Tuzla – Šićki Brod, Čelinac – Kotor Varoš, Doboj – Gračanica,
– M-5 Kiseljak – Kaonik (u mjestu Jehovac), Ključ – Rogolji,
– M-6.1 u Širokom Brijegu (raskrižje cesta M-6.1 i R-425),
– M-16 Jajce – Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola – Klašnice,
– M-16.2 Jablanica – Prozor,
– M-17 Konjic – Jablanica, Doboj – Šešlije,
– M-18.1 Trnovo – Ustikolina.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na:
– M-1.8 Tuzla – Orašje (u mjestu Cerik),
– M-14.1 Brod – Odžak (na lokaciji “Klakar Donji 2”),
– M-16 Karanovac – Crna Rijeka (na lokaciji HE Bočac 2).

Na graničnim prijelazima nema dugih zadržavanja.

OGLASI

Loading