Select Page

PROGNOZE: Nestabilno vrijeme do kraja mjeseca

PROGNOZE: Nestabilno vrijeme do kraja mjeseca

Frontalni poremećaj koji dolazi sa sjeverozapada prouzročit će sljedećih dana nestabilno vrijeme s kišom i vjetrom te jutarnjom maglom u nižim predjelima. Sljedećih dana, sve do 25. studenoga, očekuje se nestabilno vrijeme s kišom. Jutarnje temperature će tijekom ovog tjedna u Bosni biti oko šest, a u Hercegovini oko osam Celzijevih stupnjeva.

Jutarnje temperature tijekom idućeg tjedna bit će u blagom padu pa se očekuje i mraz. U Bosni se očekuju temperature oko tri stupnja ispod nule, a u Hercegovini oko šest stupnjeva, dok će maksimalne dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 12, a u Hercegovni do 16 stupnjeva.

Temperature od 12 do 19 stupnjeva

Najtopliji grad u BiH u razdoblju od 1. do 10. studenoga bio je Mostar sa srednjom temperaturom od 14,1 stupanj, dok je u Sanskom Mostu zabilježena najviša maksimalna temperatura 24,2 stupnja, a registrirana je 6. studenoga. Najhladnije je bilo u Livnu gdje je 1. i 2. studenoga zabilježena minimalna temperatura od -3,1 stupanj, a osim Livna, minimalne temperature ispod nule zabilježene su u Bihaću, Tuzli, Bugojnu, Sarajevu i Zenici. U ostalim gradovima Bosne minimalne temperature kretale su se oko jedan stupanj, a u Hercegovini oko pet stupnjeva. Danas će u BiH prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom u većini područja. Negdje na jugu zemlje je moguća grmljavina. Vjetar slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature će biti od 12 do 19 stupnjeva. U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom povremeno, a dnevna temperatura oko 15 stupnjeva.

vecernji.ba

OGLASI

Loading