Select Page

Na međunarodnom sajmu u Trilju, Posušje dobilo 6 nagrada

Na međunarodnom sajmu u Trilju, Posušje dobilo 6 nagrada

U Trilju je održan 8. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA, na kojem je sudjelovala i općina Posušje.

Sajam je trajao tri dana, od petka 8. svibnja do nedjelje, a prvi put se održao u gradu Trilju, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede te Ministarstva poduzetništva i obrta.

IMG_1869

Sajam je otvorio župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja kao izaslanik predsjednice, a u prigodnom programu otvorenja uzvanicima su se obratili i predstavnici organizatora, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić. Uz brojne posjetitelje, sajmu je nazočio i načelnik općine Posušje Branko Bago, s djelatnicima Službe za razvoj.

IMG_1888

Na trodnevnom sajmu Agro Arca predstavljeno je tristotinjak inovacija, proizvoda i projekata iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije, domaćih i inozemnih izlagača, poljoprivrednika, poduzetnika i inovatora. Štand općine Posušje, na kojem su izloženi proizvodi smilja, pčelinji proizvodi, kava, sir, kao i drugi promotivni i investicijski materijali općine Posušje, privukao je brojne posjetitelje koji su uživali u degustaciji posuških proizvoda.

IMG_1845

Sajam je svečano zatvoren u nedjelju, dodjelom nagrada najuspješnijim izlagačima sajma, i to velike nagrade AGRO ARCA te zlatne, srebrne i brončane medalje koje je dodijelio stručni ocjenjivački sud, u čijem su sastavu sveučilišni profesori i stručnjaci iz gotovo svih područja djelovanja.

IMG_2043

 

Općini Posušje pripalo je 6 nagrada:
– Mljekari Rakitno za kravlji sir – srebrna plaketa;
– Vinku Dumančiću za kozji sir – srebrna plaketa;
– Mladenu Markoti za sir iz mijeha – srebrna plaketa;
– Ivanu Landeki za pčelarski proizvod med i propolis – brončana plaketa.

IMG_1848

Ispred udruge inovatora Her Patent, osvojene su dvije nagrade:
– Branku Milićeviću za Eko-termo plastenik promjenjive visine – zlatna plaketa;
– Ivanu Milićeviću za Trajnu satnu osnovu – zlatna plaketa.

IMG_1853

Pored izložbenog dijela sajma i edukativnog programa, posjetitelji su uživali i uz ples brojnih KUD-ova na Etno večeri u Trilju, dok je drugu večer sajma održan koncert grupe Prljavo kazalište.

Posušje je još jednom dokazalo izuzetnu kvalitetu i vrijednost posuških proizvoda, čemu svjedoče i osvojene nagrade na međunarodnom sajmu Agro Arca.

Donosimo fotogaleriju:

opcina.posusje.ba

OGLASI

Loading