Select Page

OTVOREN OBRADNI CENTAR ZA METAL I PLASTIKU U ŠIBENIKU

OTVOREN OBRADNI CENTAR ZA METAL I PLASTIKU U ŠIBENIKU

Jučerašnjim otvaranjem Obradnog centra za metal i plastiku Šibensko – kninske županije priveden je kraju prekogranični projekt Compete Plamet ukupne vrijednosti 1.603.369,21 €, a koji se bavi jačanjem konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u sektoru metala i plastike na prekograničnom području koje obuhvaća općinu Posušje i Šibensko-kninsku županiju.

Centar je otvorio šibensko-kninski župan Goran Pauk, a u svečanom činu otvaranja sudjelovali su Radoslav Luburić, ravnatelj Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke (HERAG) koja je nositelj projekta, te partneri na projektu – Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije i Branko Bago, Načelnik općine Posušje.

Projekt Compete Plamet financiran je iz programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020, a njime je opremljen Tehnološki park Posušje s tri moderna CNC stroja te je službeno otvoren u travnju prošle godine. Osim tri stroja pribavljena ovim projektom,posuški Tehnološki park opremljen je dodatnim CNC strojem putem UNDP-evog projekta „D4D“. U njemu srednjoškolci iz Posušja odrađuju praksu za strukovno usmjerenje CNC operatera te razvijaju praktična znanja iskustvenim učenjem i organiziranim sustavom stručne prakse.

Načelnik Bago prilikom jučerašnjeg obraćanja uputio je zahvalu svima koji su vrijedno radili na realizaciji projektnih aktivnosti koje su zahtijevale mnogo rada i truda, ali s uspješnim i vidljivim rezultatima s obje strane prekograničnog područja. Također je kazao kako je cilj realiziranih projektnih aktivnosti, između ostaloga, podrška tehnološkom razvoju gospodarstva, kako u Posušju i Županiji Zapadnohercegovačkoj tako i u Šibensko-kninskoj županiji u svim njegovim djelatnostima i granama, a sve s ciljem povećanja životnog standarda naših žitelja.
Svjesni smo da je za razvoj gospodarstva tržištu neophodno pružiti zanimanja koja su danas potrebna. Ovim projektom postavili smo čvrste temelje za moderno strukovno obrazovanje naših srednjoškolaca, a na nama je da naš Tehnološki park dalje razvijamo kako bi postao pravi centar znanja, ne samo Posušja nego i cijele Županije.
Na tome već radimo te smo u potrazi za novim projektima kojima ćemo Tehnološki park Posušje opremiti modernom tehnologijom kako bi posuška mladež imala priliku obučavati se za „zanimanja budućnosti“, kazao je Bago.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading