Select Page

‘Na Oliverovu sprovodu Ćubi je rekao: ‘Čekaj me, ja sam idući’

‘Na Oliverovu sprovodu Ćubi je rekao: ‘Čekaj me, ja sam idući’

Na prvi dan Nove godine iz Splita je stigla tužna vijest. Nakon kratke i teške bolesti preminuo je Damir Mihanović Čubi, voditelj, glazbenik i zabavljač. Od njega se putem društvenih mreža opraštaju mnogi koji još uvijek ne vjeruju u prerani odlazak kolege umjetnika.

– A budaletino moja najdraža…Zbogom ti dragi prijatelju i siguran sam da na nebu sad počinje najbolji party…Mirno spavaj i pozdravi ekipu … – poručio je mlađi Đelo Jusić, a sućut je izrazio i pjevač Tony Cetinski. – Počivao u miru i hvala ti na svakom osmjehu i dobroti koju si dijelio uvijek sa svima oko sebe. Nabaci Oliveru koji balun tamo gori i pozdravi ga – napisao je u kratkoj emotivnoj objavi.

Najbliži Ćubijev suradnik bio je redatelj i producent Željko Petreš, koji je Damira poznavao 35 godina.

– Ćubi je bio umjetnik kakav se rijetko rađa. Bio je vrhunski bubnjar, koji je u Forumu donio poseban štih. Govorio je tri jezika, a društvo je ponekad znao nasmijavati bez puno riječi. Posebno ću pamtiti da je lani na Oliverovu sprovodu rekao: “Čekaj me, ja sam idući”. Tada nije još znao da je bolestan, ali tko zna je li što predosjećao – kazao nam je Željko Petreš.

Ćubija je u bolnici posjetio i HRT-ov voditelj Duško Ćurlić, kojeg je vijest o prijateljevom odlasku zatekla na probama za koncert. – Još uvijek mislim da je ovo još jedna od njegovih šala, i da će odnekud izaći i smijati se zajedno s nama. Iskrena sućut njegovoj obitelji – u nevjerici nam je kazao Ćurlić. Glumac Asim Ugljen iskreno je kazao kako se Ćubiju divio još kao dječak, a kasnije je imao i prilike družiti se s njim.

– Nakon što se saznalo za njegovu bolest pravili smo planove kako da mu pomognemo. U planu je bila i kemoterapija, ali i odlazak na operaciju. Ne mogu vjerovati da je tako brzo otišao – kazao nam je Ugljen, a njegov kolega Vedran Mlikota bio je jednako šokiran.

– U šoku sam. Ne znam što bih vam rekao. Ivo Gregurović je umro na isti dan prošle godine, a sada mi je umro i prijatelj i brat – rekao je poznati glumac u nevjerici. S obzirom da je Ćubi do posljednjeg trenutka skrivao bolest, a optimizma mu nije nedostajalo, što je bilo očito u jednoj od posljednjih objava na Facebooku, vijest o smrti je šokirala mnoge.

– Ne fali nam ni ptičjeg mlika… Dobro smo… A zajedno najjači – napisao je u petak i nasmijao brojne obožavatelje. U prosincu se čak pojavio na koncertu zaklade Ana Rukavina gdje se susreo s mnogim poznatim licima. Srdačno ga je zagrlio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a pozdravio ga je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

vecernji.ba

OGLASI

Loading