Select Page

Načelnik Bago ugostio pobjednike DFA lige

Načelnik Bago ugostio pobjednike DFA lige

U finalnom turniru DFA mini lige 2018./2019. odigranom 5. svibnja 2019. u Sarajevu, limači HŠK Posušje (rođeni 2009. godine) izborili su pobjedu, čime su postali državni prvaci u svojoj kategoriji. Na taj način postigli jedan od najvećih uspjeha svoga kluba.

Prethodno, u prvoj utakmici su nadigrali Famos, vršnjake iz Hrasnice rezultatom 4:1. U drugoj utakmici odigrali su neodlučeno protiv Montevidea iz Mrkonjić Grada 1:1, dok su u trećoj savladali ekipu Tuzle s visokih 7:1.
Najboljim vratarom turnira proglašen je Karlo Lončar. Iako za najbolje igrače nije bilo pojedinačnih nagrada, treba istaknuti kako su Paulo Bašić i Marko Rezo odigrali jako dobro. Postigli su po pet golova, dok je Andro Kevilj postigao dva.
Deset zlatnih državnih prvaka, u pratnji svojih trenera, Ljube Crnogoraca i Damira Ramljaka, tom je prigodom danas boravilo na prijemu kod načelnika općine Branka Bage.

Kako je ovom prigodom kazao trener Crnogorac, ovom izuzetnom rezultatu prethodio je mukotrpan predan rad, disciplina i odricanje, kako djece tako i njihovih roditelja kojima je uputio posebno priznanje i zahvalu. Također je naglasio kako ovi mladi sportaši nisu samo dobri na sportskim terenima, već da su gotovo svi i izvrsni učenici. Istakao je i njihov izražen timski rad, odnosno zajedništvo, bez kojeg ne bi bilo ovog rezultata.

Načelnik Bago uputio je čestitke mladim nogometašima te im je zahvalio na ovom vrhunskom uspjehu u svoje ime, te u ime žitelja Posušja. „Na ovaj način u najboljem svjetlu promovirate naš kraj i naš sport. Priznanje upućujem i vašim roditeljima, trenerima i klubu bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti ovako veliki rezultat. Siguran sam da ćete pored uspjeha koje ostvarujete u sportu, izrasti i u kvalitetne ljude.“ rekao je načelnik Bago. Uz to im je poželio da uz uspjehe u sportu zadrže vrlinu skromnosti koja krasi velike ljude, navodeći kao primjer igrače Hrvatske nogometne reprezentacije.

OGLASI

Loading