Select Page

Načelnik Begić razgovarao s državnim tajnicima RH o zajedničkim aktivnostima i projektima

Načelnik Begić razgovarao s državnim tajnicima RH o zajedničkim aktivnostima i projektima

Načelnik općine Posušje Ante Begić boravio je u Zagrebu te se sastao s državnim tajnikom u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom i državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordanom Hanžekom.

Načelnik se zahvalio Vladi Republike Hrvatske na sustavnoj podršci kao i pomoći oko izgradnje buduće Osnovne škole fra Petra Bakule, koja će unatoč svim okolnostima biti završena do početka nove školske godine 2022./2023.

Milas je rekao da će Hrvatska nastaviti pomagati sve razvojne projekte koji će jamčiti opstanak i veću kvalitetu života Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Isto je obećao i Hanžek ispred svog Ureda koji su dosada podržali tri infrastrukturna projekta općine Posušje: “Dodatno opremanje objekta Dječji vrtić Bajka Posušje”, “Nadogradnja područne škole Čitluk na području općine Posušje I faza” i “Nastavak izgradnje dovodno-distribucijskog cjevovoda Rakitno -Č2-Č5”.

Na sastancima se razgovaralo i o drugim prioritetnim projektima koji bi se trebali realizirati u sljedećem razdoblju kroz razne oblike prekogranične suradnje, a koju svakako pospješuju redovni sastanci i koordinacije načelnika/gradonačelnika s predstavnicima vlasti iz RH i BiH na inicijativu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading