Select Page

Uručena priznanja najuspješnijim sportašima općine Posušje u 2019. godini

Uručena priznanja najuspješnijim sportašima općine Posušje u 2019. godini

I ove godine najbolji športaši, športski kolektivi i zaslužni športski djelatnici u općini Posušje dobili su svoja priznanja, a svečanost proglašenja najboljih održana je danas, 27. siječnja u općinskoj vijećnici. Manifestaciju je i ove godine organizirao Športski savez uz potporu Općine Posušje.

Program dodjele otvorio je načelnik Branko Bago, koji je uz pozdrave nazočnima čestitao svim ovogodišnjim dobitnicima priznanja. Tijekom svog govora je kazao sljedeće: „Što se tiče športa u općini Posušje, kao što imamo za primjer koliko to znači za naciju kada se bilo koji športski uspjeh ostvari, koliko da ponosa i energije, tako i u Posušju svaki vaš uspjeh na lokalnoj razini i šire nama puno znači.

Općina čini onoliko koliko može da vam da potporu, bilo to organizaciji ili financijski, a kako smo obećali, ove godine smo podigli proračun općine Posušje gotovo za 100 posto za same športove te ta stavka sada iznosi 210.000 KM, a sredstva se dodjeljuju transparentno, upravo kroz Športski savez Općine Posušje.Načelnik je posebno pohvalio predsjednika Športskog saveza g. Zvonimira Širića, za trud koji ulaže kako bi ova organizacija uspješno funkcionirala te na kraju još jednom čestitao svim dobitnicima priznanja i kazao kako je Općina Posušje uvijek bila na raspolaganju svojim športašima, a tako će biti i u budućnosti.

Predsjednik Športskog saveza Općine Posušje, g. Zvonimir Širić zahvalio se svim sportašima i športskom osoblju na naporima koje ulažu kako bi se ostvarili dobri športski rezultati na terenima, te se na taj način promicalo i Posušje. „Ništa ne može napraviti promociju općine, kako to možete vi. Zato vam od srca zahvaljujem i nadam se da će te još više raditi i doprinositi svojim klubovima i promicati posušku općinu. Športski savez općine Posušje, sukladno svojim mogućnostima, uvijek pomaže svojim klubovima, unutar ove velike obitelji koja se sve više i više širi. Danas s ponosom možemo reći da imamo 13 klubova od kojih mnogi broje preko 100 članova, a nadam se da će taj broj u budućnosti rasti.“  Komentirajući povećanja izdvajanja za sport Širić je dodao: „ Tu se vidi da se ide u dobrom pravcu ulaganja u šport, ulaganja u mlade osobe, jer vrlo je bitno u današnje vrijeme odvojiti mlade od loših stvari i načina života i uvesti ih u športski način života. Stoga se nadam da će ih sve više biti uključeno u različite športske aktivnosti.“  Na kraju govora zahvalio je načelniku Bagi na pomoći Športskom savezu kroz  operativnu i financijsku pomoć jer je spomenuto povećanje osiguranih proračunskih sredstava pokazatelj ulaganja u šport i mlade osobe, a svim športašima poželio je puno uspjeha i u budućnosti.

U nastavku svečanosti uslijedilo je uručivanje priznanja u sljedećim kategorijama:

  • najbolji senior –Davor Landeka, HŠK Posušje
  • najbolja seniorka –Ivana Galić, Karate klub Posušje
  • najbolji junior –Matej Lebo, HŠK Posušje
  • najbolja juniorka –Sara Grubišić, Taekwondo klub Poskok, Posušje
  • najbolji kadet –Nikola Lebo, KK Posušje
  • najbolja kadetkinja –Lucija Miličević, Taekwondo klub „Poskok“ Posušje
  • najbolja momčad –HŠK Posušje

Posebno priznanje:

  • zaslužni športski djelatnik – Miljenko Kutleša, Kickboxing klub „Vitez Mile Bošnjak“, Posušje

OGLASI

Loading